Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Deklarirali smo sposobnost'

VIDEO Šalje li Hrvatska vojnike na granicu s Rusijom? Evo što su rekli iz Ministarstva obrane

Hrvatska vojska
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
1/4
28.10.2016.
u 16:49

"Riječ je o deklariranju sposobnosti, a ne o donošenju konačne odluke o slanju pješačke satnije", kazao je pomoćnik ministra obrane Nikola Brzica.

Ministarstvo obrane reagiralo je priopćenjem na informacije koje su se pojavile u javnosti, a o čemu je u Saboru govorio i zastupnik Živog zida Ivan Pernar, da će hrvatski vojnici biti upućeni na granicu s Rusijom bez odluke Sabora. 

"Republika Hrvatska, kao i mnoge druge članice NATO-a, na samitu u Varšavi u srpnju 2016. deklarirala je sposobnost sudjelovanja s jednom pješačkom satnijom Oružanih snaga RH u sklopu borbene skupine pod vodstvom Njemačke u Litvi, od 2018. godine.

Znači, riječ je o deklariranju sposobnosti, a ne o donošenju konačne odluke o slanju pješačke satnije. Takva odluka donosi se uvijek sukladno zakonskoj proceduri, odnosno u Hrvatskom saboru", kazao je pomoćnik ministra obrane Nikola Brzica.

Naglasio je da su se ranije odluke o angažmanu hrvatskih snaga u Saboru donosile "gotovo jednoglasno". 

>>Pernar: Hrvatska šalje našu vojsku na rusku granicu

>>Pernar dao intervju za Sputnik: Nahvalio Moskvu, NATO usporedio s Njemačkom u vrijeme Hitlera

Komentara 31

FJ
fjdanm
17:21 28.10.2016.

Naša vojska neka brani naše granice

DU
Deleted user
19:49 28.10.2016.

Mi Hrvati imamo zanimljiv sklop. Želimo da nam EU daje novac, Nato brani, izvozimo domaće proizvode..ali kada mi trebamo nešto dati ili sudjelovati onda to ne želimo.

Avatar Zvjerko10
Zvjerko10
17:05 28.10.2016.

Ako je samo deklarirana sposobnost, zašto glavni tajnik NATO-a zahvaljuje na hrvatskim vojnicima? Zahvaljuje jer smo sposobni?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije