Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kiowa Warrior

Iskrcavanje iz golemog aviona C-5 Galaxy u Zadru: Evo kako izgledaju najmoderniji helikopteri Hrvatske vojske

Kiowa Warrior
Foto: MORH
1/16
30.07.2016.
u 14:42

Pet moćnih borbenih helikoptera i 30 tona opreme iskrcani su danas u Zemuniku

Pet helikoptera OH-58D Kiowa Warrior iz projekta opremanja Oružanih snaga RH izvidničko-borbenim helikopterima kroz potporu Vlade i Oružanih snaga Sjedinjenih američkih država, dopremljeno je danas u 93. zrakoplovnu bazu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane u vojarnu Zemunik, kako je svom današnjem broju i najavio Večernji list

Helikopteri, simulatori i ostala pripadajuća oprema stigli su američkim avionom C-5 koji je sletio u ranim jutarnjim satima, dok će preostali helikopteri i oprema stići u naknadnoj isporuci. 

Cijeli postupak prihvata i primopredaje odvijat će se u suradnji s američkim timovima koji stižu u Zemunik te će ta procedura potrajati neko vrijeme s obzirom da je riječ od oko 30 tona tereta i na stotine različitih komponenti i pričuvnih dijelova.

Primarna namjena helikoptera OH-58D Kiowa Warrior vezana je uz izviđačke i napadačke akcije. U borbenim uvjetima koristi se za protuoklopno djelovanje, blisku zračnu potporu, pratnju i zaštitu konvoja, korekciju i navođenje topničke precizne paljbe, te borbu u urbanim područjima. Uz to, ovaj helikopter ima sposobnost djelovanja po ciljevima na površini danju i noću, ima velike manevarske i vatrene sposobnosti te sposobnost samozaštite

Uskoro se očekuje i prezentacija u Zemuniku, a kako je je to izgledalo na primopredaji pogledajte u galeriji.

>> MUP RH dobio još jedan helikopter za nadzor hrvatske granice

>> Pogledajte novi moćni helikopter naše policije

Komentara 30

Avatar navijač
navijač
15:14 30.07.2016.

Kolko četnika i petokolonaša ovaj helić može pobit ?

Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
15:10 30.07.2016.

Dolaze još dalekometne i srednjedalkometne rakete koje će djelovati u paru s ovim. Isporuka krajem 2017.

Avatar bosanac1951
bosanac1951
15:33 30.07.2016.

Poslije ovih kadrova "braća" s one strane Drine na aparatima....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije