Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cavour u Dubrovniku

Evo kako izgleda moćni talijanski nosač aviona

Cavour
Foto: Lucija Komaić/Dubrovački dnevnik
1/5
22.11.2014.
u 18:10

Moćni brod danas su obišli brojni uglednici

Moćni talijanski nosač aviona Cavour koji je sinoć pristao u grušku luku u Dubrovniku danas su obišli brojni uglednici, javlja Dubrovački dnevnikMeđu njima su bili i saborski zastupnik Furio Radin, pomoćnik ministra branitelja Bojan Glavašević, veleposlanici i mnoge druge osobe iz javnog i političkog života.

Cavour je inače najjači površinski ratni brod NATO na istočnom Mediteranu koji na svojoj palubi može nositi osam zrakoplova. Dug je 244 metra, širok 39 a njegov gaz iznosi preko osam metara. Podsjetimo, brod talijanske ratne mornarice je prije Hrvatske posjetio Crnu Goru, a višednevni posjet realiziran je u sklopu obrambene suradnje između Hrvatske i Italije.

Cijeli članak možete čitati ovdje

 

Komentara 10

Avatar reference
reference
18:32 22.11.2014.

a u slucaju nekog ozbiljnijeg rata ne bi se usudili isploviti iz luke. ko kad su im englezi kod rta Matapan potopili cijelu flout pa zabari nisu do kraja predaja isplovili iz luke I u tarantu im sa platnenim dvokrilcimaa potopili cijelu flotu englezi, ahahaaa

Avatar reference
reference
20:01 22.11.2014.

Moćni brod ....ahahaaaa, Ma koja "mocni brod" ?! Bepići na raspolaganju imaju 5-6 starih ''Sea Harriera'' koje su Britanci rashodovali iz operativne upotrebe još prije 5 godina i dali ih Talijanima na tkz. operativni leasing (...) borbena moć tog brodaroda je više nego upitna a njegova stvarna svrha jest ''zastrašivanje'' nas sa istočne strane Jadrana (...) Inače - sam spomem na talijansku ratnu mornaricu jest SPRDAČINA !!! U WW2 je ta ''sila'' bila NULA iliti ga GOLI K******** !!! Talijani se trebaju bavit onim što im najviše leži a u čemu su među najboljim u Svijetu a to su : moda , dizajn , opera , spiza i tako to a ratovanje trebaju ostaviti onima koji su kudikamo bolji od njih po tom pitanju ...

RB
robert.b.40
22:23 22.11.2014.

smjesno kako izgleda talijanski brodic prema americkima super nosacima gdje posada od pet do sest tisuca na jednom pa to je ponos mornarice a ti dolje svrbane hrvati Imaju I Dubrovnik I jadran I mornaricu a ti imas kadu pravi male vikinske makete ipsti ih svoje more cadau.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije