Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na poziv Josipovića

Evo kako će danski kraljevski par provesti vrijeme u Hrvatskoj

Patrick van Katwijk/DPA/PIXSELL
20.10.2014.
u 14:07

U srijedu, 22.10., u 9,30 sati bit će održan Hrvatsko-danski poslovni forum u hotelu Westin, kojeg će otvoriti predsjednik Republike Hrvatske i Nj.K.V. princ Henrik

Na poziv predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, Nj.V. kraljica Margarete II. i Nj.K.V. princ Henrik od Danske boravit će u službenom posjetu Republici Hrvatskoj od 21. do 24. listopada ove godine. Službeni posjet Hrvatskoj danska kraljica Margarete II počinje susretom sa svojim domaćinom predsjednikom Republike u Uredu predsjednika, a nastavlja susretom s predsjednikom Hrvatskog sabora Josipom Lekom.

U srijedu, 22.10., u 9,30 sati bit će održan Hrvatsko-danski poslovni forum u hotelu Westin, kojeg će otvoriti predsjednik Republike Hrvatske i Nj.K.V. princ Henrik. U izaslanstvu danskog kraljevskog para bit će ministar hrane, poljoprivrede i ribarstva te predstavnici tridesetak danskih tvrtki. Danska kraljica Margarete II i predsjednik Republike Hrvatske će u srijedu, 22. listopada u 11,00 sati, sudjelovati na otvaranju Regionalnog dijabetes foruma u hotelu Double Tree Hilton. Forum se organizira u suradnji Republike Hrvatske i Kraljevine Danske, a posvećen je izradi strategije borbe protiv te bolesti. U četvrtak 23. listopada danski kraljevski par posjetit će Koprivnicu, a u poslijepodnevnim satima Trogir.

Svoj službeni posjet Hrvatskoj, danski kraljevski par završit će posjetom Splitu gdje će prisustvovati otvaranju izložbe o danskom arheologu Ejnaru Dyggveu, koji je 1920-ih godina istraživao ostatke antičke Salone. U popodnevnim satima, kraljica Margarete II obići će lokalitet Salona.

>> Danski kraljevski par za ručak želi kušati autohtona podravska jela

Komentara 2

Avatar Nexus
Nexus
11:45 22.10.2014.

A dali je na rasporedu i posjet kod Bandica?

KA
karambita
13:07 21.10.2014.

Na poziv Josipovica doci ce Kraljevi, dobro se provesti, najesti, napiti, koju mozda i progovoriti...a sve na racun napacenog naroda..smrc i pljuccc

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije