Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grčka kriza

Eurozona odbija pregovore do završetka referenduma

Tsipras
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
02.07.2015.
u 07:29

Tsipras je jučer partnerima u Eurozoni ponudio novi prijedlog kojim prihvaća većinu zahtjeva kreditora no uz određene uvjete

Ministri financija Eurozone odbacili su bilo kakve nove pregovore oko novog paket pomoći Grčkog dok se u toj zemlji u nedjelju ne održi referendum, javlja BBC.

Grci će se u nedjelju izjašnjavati jesu li 'za' ili 'protiv' prijedloga kreditora, a premijer Alexis Tsipras u sinoćnjem je obraćanju svoj narod pozvao da glasa protiv. Ministar financija Yanis Varoufakis kreditore je optužio za ucjenu, no istovremeno je kazao kako će sporazum biti postignut nedugo nakon referenduma.

Tsipras je jučer partnerima u Eurozoni ponudio novi prijedlog kojim prihvaća većinu zahtjeva kreditora no uz određene uvjete.

Predsjednik Eurogrupe Jeroen Dijsselbloem odgovorio je na Tsiprasov prijedlog kazavši kako se o novom paketu pomoći može razgovarati tek nakon glasovanja.

 - Oni koji kažu da imam tajni plan da izvučem Grčku iz EU ako građani glasaju "protiv" lažu. Nisam očekivao da demokratska Europa neće dati prostora i vremena za referendum – rekao je Tsipras, u sinoćnjem televizijskom obraćanju nazvavši zatvaranje banaka sramotom. Poručio je da Grčka želi ostati u Europi.

>> Tsipras: Na referendumu glasujte protiv! Tusk: Europa želi pomoći Grčkoj

Ključne riječi

Komentara 10

DU
Deleted user
08:28 02.07.2015.

Ovaj bi mogao završiti vrlo neslvno!

MA
Malenkost
07:44 02.07.2015.

Njemacka se priprema za humanitarnu pomoc u hrani i ljekovima.Ovaj Tsipras kao da je odrastao s Milanovicem u jednoj komunistickoj zgradi i pohadao iste skole. Interesantno je citati "Analize" HR Politicara ili Bankara-financijski mudraca- pa tako bijase i u GR 2009 i 2010. Odbijali su sve koji su imali kritike da bi onda ipak pred samim krahom priznali da trebaju pomoc EUa.HR politicka "Elita" je ista. Kolinda ubrzava i pojacava aktivnosti savijetodavnih "Vijeca". Dim se vec vidi. Vatra uskoro.

ĐO
đonids
08:10 02.07.2015.

Svaka čast grčkom vodstvu što pokazuju zube lihvarskom sektoru, kapitalističkim smradovima što glumataju desnicu! Kolika je radnička plača u Grčkoj, Njemačkoj i Hrvatskoj? A kolika je cjena standarda? Podjeli trošak s prihodom i to se zove kupovna moč pojedinca. Zar su osnovne životne potrebe bitnije jednom Njemcu nego Grku ili Hrvatu, da preformuliram, zar je jedan Njemac, Englez ili Francuz bitniji od recimo Grka, Bugara ili Hrvata? I nemojte filozofirati o lijenosti, neradu i nesposobnosti hrvatskog radnika. Nemogu svi biti poduzetnivi, večina su radna snaga, a radna snaga je i u Grčkoj i u Hrvstskoj krajnje potplačena, dok poslodavac se tovi ko debela krmača na kopanji!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije