Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Festival progresivne kulture

Europski povjerenik Tibor Navracscis na otvaranju Kulfesta

Tibor Navracscis, kulfest
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/3
21.05.2015.
u 17:00

Upozorio je kako pored dominantne ekonomske krize često nezamijećeno prođe kriza identiteta koja se pojavila u Europi

Festival progresivne kulture (Kulfest) započeo je danas svečanim otvaranjem u Novinarskom domu u Zagrebu. Glavana zvijezda bio je dr. Tibor Navracscis, povjerenik Europske komisije za obrazovanje, kulturu, mlade i šport koji je tom prilikom održao predavanje na temu zajedničkih vrijednosti i identiteta Europske unije. Dr. Navracsics istaknuo je kako pored dominantne ekonomske krize često nezamijećeno prođe kriza identiteta koja se pojavila u Europi.

– Riješimo li probleme ekonomije i politike i dalje ćemo naći neriješeno pitanje identiteta i kulture Europe – rekao je Navracscis dodajući da su temeljne europske vrijednosti poštivanje ljudskog dostojanstva, vladavine prava, sloboda te ljudska prava.

– Temeljne vrijednosti Europske unije vrijede i danas te ih treba prenijeti na nove generacije – zaključio je dr. Navracsics.

Nakon predavanja uslijedio je okrugli stol na temu Temeljna načela zapadnog identiteta: što Zapad održava kao cjelinu. Na okruglom stolu sudjelovali su prof. Orlando Carter Snead, jedan od vodećih stručnjaka na polju bioetike sa Sveučilišta Notre Dame, dr. Robin Harris, bivši savjetnik Margaret Thatcher te Željko Tanjić, rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Svi govornici složili su se kako je odgovor na pitanje čovjekovog porijekla i identiteta odgovor i na pitanje ekonomskih i političkih kriza.

Kulfest već drugu godinu organiziraju konzervativne udruge Vigilare i Centar za obnovu kulture.

>> Kulfest za slamanje monopola ljevičarske kulturne paradigme

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije