Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europska komisija:

'Žalimo zbog povlačenja Hrvatske iz Arbitražnog sporazuma'

Vesna Pusić i Karl Erjavec
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
30.07.2015.
u 16:18

Ne vidimo održivu alternativu arbitražnom procesu. Europska komisija spremna je saslušati obje strane i, ako to Hrvatska i Slovenija zatraže, poduzeti bilo kakve mjere koje su u našoj moći, rekla je Mina Andreeva

Dan nakon jednoglasne odluke Sabora o povlačenju Hrvatske iz Arbitražnog sporazuma sa Slovenijom, Europska komisija poručila je jučer da tu odluku poštuje, ali prima "sa žaljenjem", i ponovila da "ne vidi alternativu arbitražnom procesu", ali i ponudila svoje usluge u ponovnom posredovanju između Hrvatske i Slovenije s ciljem "nastavka arbitražnog postupka".

– Primili smo na znanje ishod glasovanja u hrvatskom parlamentu. Poštujemo demokratsku odluku parlamenta. Ali također žalimo što je parlament izglasao povlačenje i što je Vlada započela proceduru poništavanja, jednostrano, sporazuma koji je prije potpisala. Sada je ponajprije na Arbitražnom sudu da procijeni pravne posljedice. Komisija će pozorno pratiti situaciju. Ne vidimo održivu alternativu arbitražnom procesu. Stoga, Europska je komisija spremna saslušati obje strane i, ako to Hrvatska i Slovenija zatraže, poduzeti bilo kakve mjere koje su u našoj moći kako bismo posredovali u nastavku tog procesa – rekla je glasnogovornica EK Mina Andreeva.

>>Bruxelles Hrvatskoj: Vaše povlačenje iz arbitraže neće imati nikakva učinka!

>>Sabor usvojio odluku o raskidanju Arbitražnog sporazuma

Komentara 52

AB
abendblatt
16:50 30.07.2015.

Steta da se EK nije ni jednom kriticnom rijeci osvrnula na ponasanje Slovenije, to je sramota.

DU
Deleted user
16:40 30.07.2015.

EU komisija žali što Hrvatska ne prihvaća korupciju i namještanja sudskih procesa .

BF
bf2
16:27 30.07.2015.

šteta što ne žali zbog bezobraznog provociranja Slovenije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije