Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova packa

Europska komisija: Nema novca dok se ne donese plan gospodarenja otpadom

otpad
Foto: Dusan Mirkovic/PIXSELL
29.04.2016.
u 10:00

Hrvatska kasni, nije ratificirala niti konvenciju
o sigurnosti zračne 
plovidbe Eurocontrol

Hrvatska je dobila opomenu EK-a pred slanje tužbe za povredu prava EU zato što kasni s ratificiranjem konvencije koja regulira sigurnost zračne plovidbe i nije donijela plan gospodarenja otpadom.

Službeno se to zove ‘obrazloženo mišljenje’ na koje Vlada mora odgovoriti u roku od 2 mjeseca ako želi izbjeći tužbu pred Sudom EU. EK poziva Hrvatsku da donese plan gospodarenja otpadom i program za sprečavanje stvaranja otpada kao temelj nacionalne politike gospodarenja otpadom u skladu s ciljevima europske direktive i kružne ekonomije. To su ujedno preduvjeti za upotrebu sredstava EU. EK podsjeća da je Hrvatska imala nacionalni plan gospodarenja otpadom za razdoblje 2007.–2015., međutim, propustila ga je revidirati, produljiti ili donijeti novi plan.

Hrvatska također 2 godine kasni s donošenjem programa za sprečavanje stvaranja otpada koji se trebao početi provoditi najkasnije 12. prosinca 2013. Hrvatsko Ministarstvo zaštite okoliša odgovorilo je da se radi o propustu bivše Vlade na čijem ispravljanju rade. Pripremili su okvir plana koji će idući mjesec poslati u javnu raspravu. Druga packa vezana je uz ratificiranje protokola međunarodne konvencije Eurocontrol, ista je zamjerka upućena još i Njemačkoj te Španjolskoj.

>> EU se previše miješa u život 

>> Deficit već lani spušten na 3,2%

Komentara 5

Avatar nekakav
nekakav
10:50 29.04.2016.

ništ se ne javljaju crveni kmeri po ovom pitanju. oni se otpadom nisu previše bavili. oni su ga samo stvarali.

YN
yes_no
11:55 29.04.2016.

A zato je SDP maknuo Holly. Samo čekam da ova vlast Čačiću prepusti ovo u ruke. Ministar zaštite okoliša iz 2013 - toj bio je ? Suradnici koji su odgovorni za ovo ? A da vrate plaće zbog neznanja ii nerada ? Odgovornost gospodo, bili crveni, plavi, šareni...

Avatar fuzzy
fuzzy
17:43 29.04.2016.

Vuku se repovi za Kukuriku-vladom...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije