Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ:

'EU i NATO izgubili su interes za jugoistočnu Europu, oživljavaju radikalne vizije'

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/4
16.02.2017.
u 23:04

'Ono što ne toleriramo je miješanje drugih država u donošenje odluka'

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je u četvrtak u Munchenu da je miješanje nekih zemalja, posebno Rusije, prijetnja integracijama zemalja jugoistočne Europe u EU i NATO.

Njezina izjava uslijedila je uoči skorog susreta s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovom i nakon što je nedavno rekla da Moskvu vidi kao partnera u stabiliziranju prilika u tom dijelu Starog kontinenta.

"Euroatlantske integracije na meti su nekih zemalja koje se u to nelegitimno miješaju", rekla je Grabar-Kitarović na međunarodnom skupu o Balkanu, uoči početka sigurnosne konferencije u Muenchenu.

Ocijenila je da su EU i NATO izgubili interes za jugoistočnu Europu, pa su oživjele stare nacionalističke i ekspanzionističke vizije, ojačao radikalni islamizam i "generalno uključenost trećih zemalja, posebno Rusije".

"Hrvatska snažno podupire proširenje EU-a i NATO-a, ali i suverenu volju drugih da sami biraju svoje saveznike", rekla je predsjednica.

"Ono što ne toleriramo je miješanje drugih država u donošenje odluka što se događa u nekim susjednim državama", istaknula je spomenuvši kao primjer Crnu Goru.

>> Radila je dobro u prvoj godini mandata, sad često griješi

>> Na pitanje je li predsjednica Kolinda Grabar Kitarović neovisna građani su podijeljeni

Komentara 27

HL
HV_LAKI102
00:20 17.02.2017.

Bravo Predsjednice,tako se vodi politika,transparentno,bez fige u dzepu.Dosta nam je cutanja,klimanja glavom,balansiranja,medijskog sminkanja,skrivaca,laganja svojih biraca,cenzuriranja i indiferentnog ponasnja dok nam drugi rade o glavi.Clanica smo NATO-a i EU i svaka zemlja clanica bez razlike na velicinu ima pravo glasa i za pozdravit je da nasa ljepa predsjednica dobro radi svoj posao i zastupa interese Hrvatske, na naj bolji moguci nacin.

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
23:53 16.02.2017.

US je "izgubila interes za Balkan u osamdesetim godinama , pa smo dobili rat sa Srbijom. Povjest se ponavlja... ili je mozda taktika??? Imamo sposobnu predsjednicu , diplomacija je bolja malo mudrosti i moze biti samo bolje.

Avatar Bruno
Bruno
01:27 17.02.2017.

Predsjednica zna hoce i moze , narod je uz nju uzalud je napadaju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije