Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sigurnosni forum

Energetska, kibernetička i vodna infrastruktura sve ugroženije

09.02.2017., Zagreb - Sabor je raspravom o Prijedlogu odluke o imenovanju osam clanova Nacionalnog vijeca za znanost, visoko obrazovanje i tehnoloski razvoj nastavio 3. sjednicu. Photo:
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
01.03.2017.
u 07:00

U organizaciji 2. sigurnosnog foruma sudjelovat će i Hrvatsko vojno učilište te izraelsko sveučilište Bar Ilan, a pokrovitelj je predsjednica

Na 2. zagrebačkom sigurnosnom forumu, koji će se u hotelu Sheraton održati 6. i 7. ožujka, okupit će se više od 80 sigurnosnih stručnjaka iz 17 zemalja koji će zajedno s političkim predstavnicima i ekspertima ukazati na moguće prijetnje i modalitete zaštite državne infrastrukture.

Ove će godine posebna pozornost biti posvećena energetskoj, vodnoj i kibernetičkoj infrastrukturi. Forum organiziraju Udruga sv. Jurja, koju vodi iskusni hrvatski stručnjak za sigurnosna pitanja dr. Miroslav Tuđman, i zagrebački Institut za hibridno ratovanje, a afirmirat će ideju čvršćeg povezivanja eksperata s državnim institucijama kako bi se unaprijedila zaštita nacionalne infrastrukture i pronašli učinkoviti odgovori na ugroze. O tim opasnostima i zaštiti nacionalne sigurnosti danas je nemoguće govoriti izvan međunarodnog konteksta i čvršćeg povezivanja baza podataka i znanja.

U duhu te potrebe, na forumu će sudjelovati eksperti iz Austrije, Belgije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Danske, Francuske, Grčke, Italije, Izraela, Jordana, Litve, Nizozemske, Njemačke, Sjedinjenih Država, Slovenije, Srbije, Švicarske i Hrvatske.

>> Na Bledu otvoren strateški forum, na panelu lidera sudjeluje i Grabar-Kitarović

>> Direktor HŽ Putničkog prijevoza razriješio člana uprave i postavio Marićevog brata

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije