Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Klinika u Lovranu

Endoskopski presadili kost šake bez otvorene rane

operacija
24.11.2014.
u 22:42

Početkom godine uvest će se u redoviti operacijski program i artroskopija pojedinih malih zglobova prstiju šake

Prvi put u Hrvatskoj, u Klinici za ortopediju i traumatologiju Lovran, obavljeno je endoskopsko (artroskopsko) presađivanje vlastite kosti u liječenju nesraslog prijeloma kosti šake.

Riječ je o minimalno invazivnoj operacijskoj tehnici, namijenjenoj pacijentima s nesraslim prijelomom kosti ručja, koji su se dosad liječili otvorenim operacijama.

– Novom operacijom izbjegava se žrtvovanje pojedinih anatomskih struktura, otvaranje zgloba i stvaranje ožiljaka, a kožni rez sveden je na nekoliko milimetara i ne zahtijeva šivanje. Boravak u bolnici praktički je sveden na dnevnu bolnicu. Smanjena je poslijeoperacijska bol, skraćeno je trajanje poslijeoperacijske imobilizacije, bolja je pokretljivost ručnog zgloba i brži je povratak aktivnostima – opisuje ravnatelj prof. dr. sc. Branko Šestan.

Početkom iduće godine uvest će se u redoviti operacijski program i artroskopija pojedinih malih zglobova prstiju šake.

>>'Nakon operacije maternice moja majka se ponaša nerazumno, više spava i umorna je'

>>Djevojčici (7) natekla cijela usta, zubar se šokirao kada je vidio zbog čega

Komentara 5

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
23:50 24.11.2014.

Vrhunski stručnjaci... mojem su sinu takođe prije cca 12 god.samo zabušili dvije točkice i rješili puknuće kosti čime je izbjegnut onaj ružni ožiljak od šivanja i kroz 7 dana je normalno hodao. Same pohvale.

HE
helf
00:06 25.11.2014.

Sve čestitke doktorima,anesteziolozima i njihovim pomočnicima na velikom trudu,strpljenju i humanosti ! Ja sam jedan od pacijenata lovranske bolnice ! Najbolji ste !

TH
than
22:54 24.11.2014.

Kako nema otvorene rane ? Rana je otvorena, samo ne zahtjeva sivanje. Isto kao i kada se nozem slucajno porezem. Rana otvorena, ali ne moram na sivanje. Za ostalo, sve cestitke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije