Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas u Večernjem

Emitiranje pjesme 'Moja domovina' izazvalo predizborni obračun

naslovnica petak
Foto: VL
28.11.2014.
u 00:04

U HDZ-u smatraju da je problem riješen kada je K. Grabar Kitarović platila ZAMP-u (autorskoj agenciji) naknadu.

”Moja domovina” jedna je od najpopularnijih domoljubnih pjesama, simbol Domovinskog rata 1991., pronašla je svoje mjesto i u aktualnoj predsjedničkoj kampanji. Ne kao simbol, nego kao potencijalni problem zbog autorskih prava na izvođenje.

Koji je počeo nakon što je 11. studenoga Kolinda Grabar Kitarović, pri predstavljanju izbornog programa u zagrebačkom Westinu, kao zvučnu kulisu koristila, uz 16 drugih pjesama, i “Moju domovinu”. Ubrzo se javio jedan od autora pjesme, Zrinko Tutić, i zatražio, kažu, veliki novac, žele li u izbornom stožeru K. Grabar Kitarović nastaviti koristiti pjesmu u kampanji.

Grabar Kitarović podmirila fakturu

U HDZ-u smatraju da je problem riješen kada je K. Grabar Kitarović platila ZAMP-u (autorskoj agenciji) naknadu. Njezin je stožer, prema pravilima, u roku od 15 dana ispunio obrasce ZAMP-a, naveo popis pjesama i izvođača, a potom je od ZAMP-a stigla i faktura za “glazbenu priredbu”, na 700 kuna zajedno s PDV-om. Kao korisnik računa navedena je Kolinda Grabar Kitarović, koja je fakturu podmirila.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od petka

Foto: VLm

>>Grabar Kitarović na chatu Barometra: Neću raditi ni na čiji daljinski upravljač

>>Evo što predsjednički kandidati kažu o eutanaziji i slučaju Gregurić

Komentara 102

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
20:59 27.11.2014.

Od kad postoji ZAMP više ne postoji hrvatska glazba. Nigdje se ne izvodi, nigdje se ne emitira, nitko ne zna pjesme. Valjda je to i bio cilj.

Avatar Žune
Žune
20:53 27.11.2014.

153,568.20 HRK???? Dobro ide tim našim glazbenicima.

ST
stefj
20:57 27.11.2014.

Evo, Kolinda je dobra duša, i u predizborno vrijeme potpomaže ZAMP i druga Josipovića...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije