Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Otvorenost društva'

Ekumenski projekt "Upoznaj, moli, surađuj" u Sisačkoj biskupiji

Sisak
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/3
26.01.2015.
u 12:58

Projekt, čije je oblikovanje počelo prije šest mjeseci, uz Biskupiju provode Srpska pravoslavna crkva u Sisku te sisačka Islamska zajednica

"Upoznaj, moli, surađuj" naziv je međureligijsko ekumenskog projekta o kojem se danas (ponedjeljak) govorilo u Sisačkoj biskupiji. Projekt, čije je oblikovanje počelo prije šest mjeseci, uz Biskupiju provode Srpska pravoslavna crkva u Sisku te sisačka Islamska zajednica.

Nakon zajedničkih ekumenskih druženja po školama u Glini i Sisku, pri čemu su veliku ulogu imali vjeroučitelji, te putovanja s ciljem upoznavanja crkava i džamija na području Sisačko-moslavačke županije, iduća etapa projekta je koncert. Na koncertu, koji će se u subotu, 31. siječnja, u 19,30 sati održati u Domu kulture Sisak nastupit će Katedralni zbor Uzvišenja sv. Križa iz Siska, Selsebil – ženski zbor Islamske zajednice iz Rijeke i Hor saborskog hrama Preobraženja Gospodnjeg iz Zagreba. Ulaz je za sve besplatan. "Želimo putem ovog projekta da se više zajedno povežemo, da se međusobno bolje upoznamo, da surađujemo u humanitarnom radu i edukaciji" – rekla je Spomenka Jurić, voditeljica Ureda za kulturu Sisačke biskupije.

  - Otvorenost društva je bitna, pogotovo u ovo vrijeme iskušenja zbog socijalno ekonomske slike koju imamo u Sisku. Najvažnije jed a uspostavimo konstantan dijalog, i da taj dijalog dopre do najmlađih, istaknuo je Alem ef. Crnkić, imam sisački.

>> Sisačka biskupija: Rafinerija je strateški važno postrojenje

Komentara 1

AL
Alkana
14:01 26.01.2015.

Od srca pozdravljam i podržavam ovakve inicijative!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije