Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Današnji Večernji donosi

EKSKLUZIVNO: Veliki životni intervju Miroslava Tuđmana!

Naslovnica 5.7.
Foto: Vecernji.hr
1/2
05.07.2015.
u 00:08

U dijaspori bi ga pitali kako im može doći on, general JNA, a on bi uzvratio: jeste li vi za Hrvatsku ili niste?

Obitelj Tuđman pozdravlja svaki slom politike detuđmanizacije. Drže da je zbog nje Hrvatska izgubila svoje “ja”. Miroslav Tuđman pak vodi i saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, pa sam ga prvo pitao je li istina da je Zdravko Mamić prije tri mjeseca podnio predstavku Odboru. – Istina je, prijavio je da ga prate i prisluškuju, pa je Odbor prije dva mjeseca poslao upit MUP-u, no nismo dobili nikakav odgovor – kazao je Tuđman.

:: Je li Hrvatska danas ono što je vaš otac planirao i namjeravao ostvariti?

Ono osnovno što smo željeli, a to je stjecanje samostalnosti, to smo i dobili. Ujedno smo se riješili totalitarnog režima, prešli u višestranačje i time možemo biti zadovoljni, kao i članstvom u NATO-u i EU, pobjedama u Domovinskom ratu. No, po mojem mišljenju, najtragičnije je iseljavanje mladih i kvalificiranih ljudi, jer se tako gubi supstancija na kojoj se može graditi budućnost Hrvatske. Ne možemo biti zadovoljni ni strandardom, kao ni situacijom u kojoj su Hrvati u BiH. To nije nitko želio, da nema samoodrživog rješenja za BiH. Zašto smo u tako lošoj ekonomskoj situaciji, to je predmet dublje analize.

U današnjem Večernjem među ostalim donosimo i ove teme:

Luka Modrić istražiteljima rekao da je novac išao braći Mamić?

Zaboravljena haaška šestorka: Umorni su i mršavi, a i optimističnom je Praljku nestala vedrina s lica

Davor Ivanković: Nije se Kolinda distancirala, nego Karamarko mora odraditi svoj posao

Boris Miletić: Ova vlada nije provela decentralizaciju, a o tome će ovisiti nova koalicija

Marijana Mikulić: Odbila sam ulogu na erotskom filmu jer mi golotinja nije izazovna

>> Da postoji moral, pa Mamića već ne bi bilo

>> Tuđman me prekinuo: Boga mu Ivkošiću, a pomirba?!

Foto: Vecernji.hr

Komentara 42

Avatar Tito zločinac
Tito zločinac
21:14 04.07.2015.

Detuđmanizacija je doživjela potpuni debakl, nisu uspjeli, a nije da se nisu trudili od Račana, Mesića, Sanadera.... Sebe su detuđmanizirali, iako bez Tuđmana ni njih ne bi bilo, što je možda najveći Tuđmanov krimen. Narod pamti!

DA
Djeca_Arbata
21:25 04.07.2015.

Franjo je naš voljeni predsjednik...a ovi drugi koji su ga nasljedili na mjestu predsjednika su kao voda...bez boje, mirisa i okusa...

ZA
zazidje
21:33 04.07.2015.

FT-- jedan od najvećih sinova Hrvatskoga naroda,, mislim da je jedino njemu uspjelo ujediniti Hrvatsku koju ova komunistička vlast tako zdušno želi podijeliti,, na žalost, malo su i uspjeli,, al neće dugo,, tko ih nije prozreo uskoro će,, smrt komunizmu - sloboda narodu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije