Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJM

EKSKLUZIVNO Božo Petrov prvi put otkriva kako su tekli dramatični pregovori s Agrokorom

Naslovnica 15. 4. 2017.
Foto: VL
15.04.2017.
u 00:00

Danas se vidi da zakonom nismo spašavali ni Ivicu Todorića, čak suprotno. Na kraju je otišao iz upravljačke strukture, a u konačnici i iz vlasničke strukture, kaže Petrov

Božo Petrov, predsjednik Hrvatskog sabora i Mosta, iznio nam je detalje o dramatičnim trenucima kada se spašavao posrnuli Agrokor, a time i gospodarski sustav Hrvatske.

Razgovor s njim iskoristili smo i kako bismo ga pitali o ostalim aktualnim temama.

Je li Agrokor spašen?

Pred Agrokorom je još uvijek turbulentno razdoblje, ali je bitna volja da se sačuva gospodarski sustav. Mi spašavamo gospodarski sustav i radna mjesta, ne Agrokor. Danas se vidi da zakonom nismo spašavali ni Ivicu Todorića, čak suprotno. Upravo aktivacijom Zakona o prinudnoj upravi Ivica Todorić više nije bio u mogućnosti licitirati što će napraviti s Agrokorom. Na kraju je otišao iz upravljačke strukture, a u konačnici i iz vlasničke strukture jer su dugovanja veća od vrijednosti kompanije. Za gospodarski sustav slijedit će daljnja borba, završena je samo prva faza.

Što donosi druga faza?

Donosi restrukturiranje koncerna i, nadam se, postavljanje zdravih temelja za hrvatsko gospodarstvo. Ono što nas danas u gospodarstvu guši jedan je gigant, koji kao slon u staklarnici kontrolira niz sektora od samog početka i najmanjih proizvođača do kraja, odnosno do polica. Zbog toga se stvorila izuzetno teška situacija jer, ako se poljulja ta kompanija, drmaju se temelji hrvatskog gospodarstva. To je ono što se više nikada ne smije dozvoliti. Hrvatskom gospodarstvu potreban je niz manjih jakih hrvatskih kompanija, a ne jedan monstrum.

>>Cijeli intervju pročitajte u trobroju Večernjeg lista za 15. 16. i 17 travnja ili u našem e-izdanju

>>U uskrsnom broj donosimo i sljedeće teme:

>>Guverner Vujčić: Slučaj Agrokor neće utjecati na kreditni rejting Hrvatske

>>Ž. Puljić: Hrvatskoj se događa duhovno buđenje mladih

>>Vrdoljak: Branili su mi snimanje i Kiklopa i Glembajeve i Generala

>>Od 1. listopada više ne treba vaditi rodni i vjenčani list te izvod iz matice umrlih

>>Donosimo recepte Troskot, Špičeka i Pažanina za uskrsni stol

Foto: VLm

Ključne riječi

Komentara 14

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
20:58 14.04.2017.

Pustimo sad sapunanje narodnih očiju i produžavanje agonije, nego recite vi nama šta je sa ovršnim zakonom. mislim da je to daleko bitnija stvar od spašavanja imbrice špičeka tzv rudimira bombardirovića šajkovskog, dajte se izjasnite već jednom, oćete mjenjat ovršni zakon ili nećete da narod zna kako dalje postupit sa vama.

EL
elkomadante
21:31 14.04.2017.

petrove, hoce li oni koji su to omogucili odgovarati ? da vas vidimo koliko ste jaki

Avatar sv.ilija
sv.ilija
21:25 14.04.2017.

Ne trebam tekst ni čitat kad ga vidim sve mi je jasno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije