Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Ekskluzivni intervju - Tihomir Orešković: Odreći ću se agenata kad mi MUP potvrdi da za mene i moju obitelj nema rizika

Naslovnica 9.1.
Foto: VL
09.01.2017.
u 00:25

- Ja sam održao svoju riječ i u roku od dva mjeseca pronašao sam novi posao, a već sredinom prosinca prošle godine obavijestio sam nadležne da prestajem koristiti pravo na naknadu plaće - kazao je bivši premijer Orešković u ekskluzivnom intervjuu Večernjem listu.

Tihomir Tim Orešković počeo je kao presedan, a tako je i završio svoj kratki premijerski staž. Mnogo je toga što se nekom hrvatskom premijeru prvi put dogodilo a da je “led” probio upravo Orešković.

Odrekli ste se uživanja u statusu 6 plus 6 plaća, no problem je postalo zadržavanje dvojice agenata sigurnosti koji vas štite i izvan RH. Znači li to da će oni s vama putovati po svijetu do proljeća?

Prije tri mjeseca izjavio sam da mi hrvatski propisi zabranjuju da vodim svoj posao ili radim na visokoj poziciji u Hrvatskoj i da ću zbog toga morati tražiti posao u inozemstvu. Nitko na to nije reagirao. Žalosno je i apsurdno da takvo stanje sprečava ljude koji imaju znanje i iskustvo da se angažiraju u interesu RH. Isto tako sam izjavio da se želim što prije vratiti na posao, tako da mi nikad nije bila namjera do kraja konzumirati ”famoznih” 6+6. Iako su me neki htjeli prikazati u lošem svjetlu, ja sam održao svoju riječ i u roku od dva mjeseca pronašao sam novi posao, a već sredinom prosinca prošle godine obavijestio sam nadležne da prestajem koristiti pravo na naknadu plaće. Isto je i s osiguranjem. Nikad nisam imao namjeru koristiti pravo na osiguranje punih šest mjeseci i žao mi je što je došlo do ovakve situacije.

Kao što znate, ja sam prvi bivši hrvatski premijer kojem je ponuđena visoka poslovna pozicija u inozemstvu. Dakle, radi se o presedanu, da bivši premijer zarađuje plaću na privremenom radu u inozemstvu. Da sam ostao sjediti u Zagrebu, vjerojatno se ovo pitanje ne bi ni postavilo. Prošli tjedan bio sam u Amsterdamu da riješim administrativne stvari i pronađem novi smještaj. S obzirom na to da još nisam počeo raditi na novom poslu, pratili su me službenici osiguranja. Smatram da je primjereno da službenici MUP-a vide gdje će bivši premijer stanovati i da daju svoju stručnu sigurnosnu procjenu. Ja ću se odreći mjera sigurnosti nakon što od MUP-a dobijem potvrdu da za mene i moju obitelj ne postoji sigurnosni rizik.

>>Cijeli ekskluzivni intervju pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u našem e-izdanju

Donosimo i sljedeće teme:

>>Za tri godine dostići ćemo standard koji smo imali prije krize

>>Uskoro nam u domove stižu hladnjaci koji govore prognozu i kupuju online

>>Živjeti izvan Hrvatske: Najljepše je doma, ali ako nemate posao, sve prednosti se gube

Foto: VLm

Komentara 40

BA
bakulušić
20:53 08.01.2017.

Gospodin Orešković koristi samo ono što mu pripada po zakonima Republike Hrvatske. Ne tražite od njega ono što niste tražili od drugih. Ne mjerite dvostrukim metrom. Neka jedan i isti metar bude za sve. I zahvalite gospodinu Oreškoviću što je svoje vrijeme i znanje žrtvovao za Hrvatsku. Nije postigao više jer je u Hrvatskoj, podijeljenoj zemlji, nemoguće postići više.

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
21:15 08.01.2017.

A da malo za promijenu pustite poštene ljude na miru i krenete pisat o pravom političkom krim miljeu u hrvatskoj, ovi napisi toliko su prozirni i sramotni da se jednom normalnom čovijeku gade.

AM
AMD------------------------
22:48 08.01.2017.

pucaju od muke jer je korektan, kulturan,odgojen,pristojan,vrhunski obrazovan i hrvatski premijer svjetskoga ranga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije