Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Ekskluzivni intervju s predsjednikom Županijskog suda Ivanom Turudićem

naslovnica 29.7.
Foto: VL
29.07.2015.
u 00:02

- Zar dokazivati da je premijer državni dužnosnik!? - upitao je u intervju Turudić.

Nakon što su mu se slegnuli dojmovi o odluci Ustavnog suda o ukidanju presuda Ivi Sanaderu, predsjednika Županijskog suda u Zagrebu Ivana Turudića podsjetili smo da je i nedavno rekao da se Ustavni sud nerijetko ponaša kao žalbeni sud.

Jesu li opet radili posao kaznenih sudova?

Iako su se prvo ogradili da neće odlučivati o krivnji, slijedi “ali” i 186 stranica teksta pa to u dobroj mjeri izgleda kao odluka instancijskog suda.

Iz čega to proizlazi?

Duh cijele odluke je instancijski, ali ističem i takvu odluku treba poštovati. Recimo, imate stotine odluka Vrhovnog suda gdje se problematizira svojstvo službene i odgovorne osobe.

Niste obrazložili zašto je premijer službena osoba iako ga Kazneni zakon tako izričito ne tretira.

Notoria non egent probatione latinska je izreka po kojoj se općepoznate činjenice ne treba dokazivati. Zar dokazivati da je premijer državni dužnosnik!?

>>Cijeli ekskluzivni intervju pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od srijede ili prelistajte e-izdanje.

Iz tiskanog izdanja još izdvajamo:

Drago Prgomet: Ne doći na mimohod znači okrenuti leđa Hrvatskoj vojsci

Ni izborom uglednog suca ne može se oprati slovenska blamaža

Željko Pervan: Pomoglo mi je što cijeli život glumim nekog drugog

Izbor najboljeg OPG-a "Zlata vrijedan" - Salatu nisu znali ni složiti u gajbu, a sad uzgajaju 500 tona raznog povrća

Turistička patrola u Trogiru

Foto: VLm

Komentara 30

DU
Deleted user
05:47 29.07.2015.

Očito da Turudić ima neki back door ulaz u medije jer nevjerojatan je taj njegov niz intervjua u posljednje vrijeme - sasvim se kosi sa starinskom franc. dogmom da sudac mora imati vrlo suzdržan društv. život. Daleko najviše zanimljiv detaljj jest da Turudić tzv. preembrionalni branitelj odnosno ima priznat braniteljski staž mjesecima i mjesecima prije krvavog Uskrsa na Plitvicama, dakle dok je još bio zaposlen na puno vrijeme na sudu. Kako je to moguće? E pitajte Đakića... Zaključno, dok još Tigrovi nisu postojali u Rakitju, već je Turudić (carta canta!) branio Hrvatsku.

UZ
uzor10
22:00 28.07.2015.

Sto si sudio sudio si,vrati se u Suhopolje u mladost 127 pa tamo vodi politiku

PA
Pape5
23:54 28.07.2015.

Ovaj lik nikako ne razumije ili ne želi shvatiti, da je druženjem na kavama s osobama iz krim miljea, neovisno kakve su mu namjere na tim kavama, predsjedniku najvećeg Županijskog suda u RH ne priliči takva vrsta druženja i daa je sudac u uređenoj državi EU, nikada na sud ne bi ušao dalje od ulaznih vrata.Žalosno je da on uopće ne priznaje da je u ovom sudskom postupku načinio kardinalne pogreške kakve ne bi učinili studenti prava. On je kontaminirao sud osobama iz krim miljea i doveo u pitanje vjeru u sud. Ovakvim čestim javnim istupima, on bez ustručavanja dokazuje da je sud kontaminirao svojim ulaskom u politiku što je svim zakonima zabranjeno i nedopustivo. Ovo je otvoreni dokaz da je protiv Ive Sanadera, osobno ovaj sudski postupak kontaminirao politikom, što je opet nedopustivo i zakonom zabranjeno.I još, bez ustručavanja, govori da bi vodio ponovljeni postupak protiv Sanadera.Predlažem da se čovjeku omogući bavljenje politikom i dopusti druženje i sa crnim vragom ako mu odgovara, ali mu treba omogućiti da se više ne bavi poslovima suca. Složili se ili ne složili, uvjeren sam da je u Sanaderovom suđenju upletena i politika.Gdje ovakvima mjera i granica?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije