Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opet crne prognoze

EBRD: Hrvatska će jedina u regiji imati pad BDP-a

skupljanje boca
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
18.09.2014.
u 12:29

Naša država jedna je od rijetkih koja ne izlazi iz krize te je procjena da će BDP pasti za 0,5 % dok je prosjek očekivanog rasta za zemlje Srednje Europe podignut sa 2,2% na 2,5%

Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) objavila je regionalne prognoze, a "crno se piše" samo Hrvatskoj. 

Naša država jedna je od rijetkih koja ne izlazi iz krize te je procjena da će BDP pasti za 0,5 % dok je prosjek očekivanog rasta za zemlje Srednje Europe podignut sa 2,2% na 2,5% i to zahvaljujući rastu poljskog i mađarskog gospodarstva, a rast ne bi trebao biti znatnije ugrožen niti ruskim sankcijama jer izvoz hrane u Rusiju čini samo 0,2% BDP-a.

"Osim Hrvatske, gdje se pad nastavlja, cijela regija bilježi rast investicija na godišnjoj razini, no ponajviše javnog sektora. Očekuje se jačanje tog trenda jer zemlje počinju koristiti EU strukturne fondove koji su im na raspolaganju u sklopu novog EU proračuna“, navodi se u izvješću EBRD-a.

>>Irski BDP raste 3 posto, nezaposlenost pala ispod prosjeka eurozone

>>BDP u 2014. mogao bi se smanjiti snažnije nego što smo ranije prognozirali

Ključne riječi

Komentara 15

Avatar kruc1979
kruc1979
12:40 18.09.2014.

Nesposobna vlada, molim Vas dajte sami sebi otkaz. Rekli ste posao svima, a ne samo njima. No nastavili ste sa političkim uhljebljivanjem i nepotizmom. A strukturne reforme niste proveli već samo pričate o njima. Mislite da je problem u 21 županiji, a ne u 428 općina?

Avatar Idler 3
Idler 3
12:44 18.09.2014.

Još jen u nizu uspjeha "Plana 21"....i najte im pozabit dat glas i na sljedećim izborima....onak u duhu naše hrvatske mazohističke glasačke opredijeljenosti.

Avatar bok
bok
12:56 18.09.2014.

...na proslo glasanje vecina nije isla glasati zbog razocarenja od kriminalca (zaboravih mu ime...a da Sanadera) i zato ste dobili potpuno nesposobu vlast. Da su bar posteni osdtupili bi. Dokle jos? Osobito kako st euopce mogli povjerovati nasljednicima SK, kad se je bivsi sustav samo temeljio na lazima ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije