Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Anketa

Dvije trećine građana podržava politiku Vlade prema izbjeglicama

izbjeglice, izbjeglička kriza, migranti
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
06.10.2015.
u 23:03

Čak više od 37 posto HDZ-ovih birača nema ništa protiv politike prema izbjeglicama Vlade Zorana Milanovića

Dvije trećine građana podržavaju politiku Vlade prema izbjeglicama. Pokazuju tako bar rezultati ankete koju je proveo RTL.

Petina građana Vladu ne podržava, a manje od 15 posto nije ni za ni protiv ili nema stava o izbjegličkoj krizi.

Više od 90 posto SDP-ovih birača očekivano podržava Vladu, no čak više od 37 posto HDZ-ovih birača nema ništa protiv politike prema izbjeglicama Vlade Zorana Milanovića.  

Protiv izgradnje zida na granicama za što se zalaže i Vlada su četiri petine građana, dok podizanje žice podržava 14 posto, a oko osam posto nije ni za ni protiv ili se ne izjašnjava.

Na pitanje što bi Hrvatska trebala učiniti ako Njemačka i Austrija zatvore svoje granice za izbjeglice 43,5 posto građana bi prihvatilo manji broj izbjeglica, a ostale vratilo u zemlju iz koje su prešli granicu.

31 posto bi zatvorilo granicu prema Srbiji podizanjem zida i prestalo primati izbjeglice, a njih 12 posto bi prihvatilo više desetaka tisuća izbjeglica, ali uz financijsku asistenciju Europske unije.

Sve priče o izbjeglicama čitajte u našem specijalu Izbjeglička kriza

>> U Hrvatsku ušlo preko 121 tisuće izbjeglica: Kamp u Opatovcu posjetili veleposlanici pet zemalja

Komentara 60

HR
hromcan
23:21 06.10.2015.

MOLIM VL DA NE LAŽE jer što se tiće muslimanskih izbjeglica vlada nema potporu ni JEDNU ČETVRTINU ,a ne tri....

GU
gustirna
23:18 06.10.2015.

Opet vi prenosite ankete udbaskih anketarskih agencija narucene od medija pod udbaskom cizmom....a jos jutros ste se kleli da cete biti objektivni i neutralni....i bas me interesira koji udbas dirigira ovim medijskim orkestrom....nije valjda stope milanovic......

Avatar naroz
naroz
23:14 06.10.2015.

samo pogledaj tu prvu sliku i trecu sliku - pa to je sve spremno za rat i nece se boriti u siriji ali doce vreme brzo da se bori rat u evropi i onda ste nadrljali- a ko je bio pametnakovic da sve ovo putsi njega ili nju treba u zatvor i metak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije