Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bitka za glasove

Dvije godine do izbora u HNS-u, a Štromar se već nudi za predsjednika

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
21.04.2014.
u 14:35

Najprepoznatljivije ime nakon Vesne Pusić u HNS-u ono je Ivana Vrdoljaka, kaže Puhovski, a Gjenero dodaje i Nadu Turinu-Đurić

Iako je do unutarstranačkih izbora Hrvatske narodne stranke (HNS) ostalo još dvije godine, neki se članovi otvoreno nude za novog šefa stranke već sada. Župan Varaždinske županije i predsjednik Središnjeg odbora HNS-a Predrag Štromar već je nekoliko puta u intervjuima naglasio da je spreman zasjesti u fotelju šefice Vesne Pusić koja se više nema namjeru kandidirati za čelno mjesto u stranci. Štromarova prednost svakako je ta što dolazi iz sjeverozapadne Hrvatske, inače najjače utvrde HNS-a.

Prema političkom analitičaru Žarku Puhovskom, postoji realna šansa da bivši predsjednik HNS-a Radimir Čačić s novom Narodnom strankom reformista uzme dio kolača u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Možda i Laburistima. Zbog toga, dodaje, nije čudno što se Štromar “dragovoljno” nudi za novog šefa.

– To je pokušaj ispipavanja terena, ali i poruka članstvu da se ne brine o situaciji. S druge strane Štromar je shvatio gdje je niša i koje su mu mogućnosti i nudi se kao dragovoljac – objašnjava Puhovski. No, dodaje, HNS-u treba neko “jače” ime.

– Najprepoznatljivije ime nakon Vesne Pusić ono je Ivana Vrdoljaka, ali on ima neke grijehe, a i nema imidž intelektualca, što vole u HNS-u. S obzirom na to da će na drugoj strani imati Čačića koji ima imidž huligana u politici, moraju igrati na finoću – smatra Puhovski. Analitičar Davor Gjenero smatra pak da je osim Štromara u igri još nekoliko ljudi.

– Osim Vrdoljaka, visoko kotira i Nada Turina-Đurić, ali i Igor Kolman. Ideja je stranke da u budućnosti predsjednik bude samo prvi među jednakima – naglašava Gjenero.

>> Plan za rušenje Čačića skovan u Varaždinu?

Komentara 8

DO
doktorica
18:56 21.04.2014.

grebatori....

KR
krka
15:05 21.04.2014.

Zar ovi krvopije misle da su građani ove napačene zemlje budale??? Njega HNS more samo birati za stranačku funkciju, na nivou države stranka jamačno dobiva 2,6% glasova, tj. samo članstvo!!!!

TA
tamanitelj
14:48 21.04.2014.

Za tebe ću sigurno glasati ,samo u ludnici

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije