Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Privođenja

Dva skupa: Kordon interventne policije zbog šačice pravaških ‘vojnika’

Prosvjed inicijative Ujedinjeni protiv fašizma
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/27
28.02.2015.
u 20:38

Policija je prije postrojavanja presrela predsjednika A-HSP-a Dražena Keleminca i njegova četiri suradnika

Uhićen sam – javio je novinarima Večernjeg lista u subotu oko podne Dražen Keleminec, predsjednik Autohtone hrvatske stranke prava (A-HSP), i to dok se vozio prema grobu Ante Starčevića na Šestinama gdje je trebao predvoditi stranačko okupljanje u spomen 119. obljetnice smrti Oca Domovine.

– Bili smo kod Okrugljaka i kupovali vijence i svijeće. Tu je mene i suradnike Vladu Turudića, Vladimira Kinđevskog, Branka Koledića i Marka Kleina uhitila policija. Strpali su nas u maricu i sad nas voze. Žele spriječiti naš skup, a istodobno se na trgu održava neprijavljeni skup antifašista. Ovo je represija! – kazao je Keleminec.

Više informacija o tome zašto su privedeni nije imalo ni preostalih 30-ak pripadnika stranke koji su se okupili oko groba Ante Starčevića, no iz zagrebačke policije priopćili su da su Keleminec i njegovi suradnici privedeni u postaju zbog namjere održavanja skupa na Trgu bana Jelačića koji je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić zabranio. Zbog tog prekršaja mogu biti kažnjeni novčanom kaznom između 5000 i 25.000 kuna. Unatoč izostanku vrha stranke, ostali pripadnici obavili su predviđeno postrojavanje stranačke vojske “Hrvatske domoljubne snage”. Vodstvo nad okupljenim pristašama koji su pridošli iz cijele Hrvatske preuzeo je Zoran Mareković koji je potom poveo kolonu prema braniteljskom šatoru u Savskoj gdje ih je primio Đuro Glogoški.

– Ne vidim zašto ih ne bismo primili, šator je otvoren za sve koji su došli s dobrom namjerom. Ljudi su nam došli zahvaliti što smo dali svoj doprinos domovini i što dajemo svoj doprinos u ostvarivanju prava hrvatskih branitelja i zaštiti digniteta Domovinskog rata – kazao je Glogoški nakon što se rukovao s pripadnicima A-HSP-a.

– Među nama su također branitelji i invalidi, no kako nismo u mogućnosti biti tu s vama, znajte da imate našu podršku i doći ćemo ako vas bude trebalo štititi – kazao je Mareković.

Kazao je da su miroljubiva i legitimna stranka koja se pridržavala i zabrane ministra Ranka Ostojića za okupljanje na Trgu bana Jelačića, a također zabranjen prosvjed antifašista na istom trgu nazvao je uobičajenim ljevičarskim cirkusom.

Policija je imala posla i na Trgu bana Jelačića gdje je privedeno dvoje sudionika u dobi od 28 i 35 godina te još jedan 26-godišnjak koji je remetio javni red i mir.

>> Predsjednik A-HSP-a Dražen Keleminec: Uhićeni smo! Policija: Privedeno 7 osoba

Komentara 47

DR
drugPlenky
22:01 28.02.2015.

Ako netko misli da nema crvenih fašista i da je to zabranjeno pisati molim objašnjenje za brisanje

PO
poglavnikante
21:37 28.02.2015.

Kordon policije je došao zbog izvjesne Teršelićke i njenih istomišljenika a ne zbog pravaša koji su odustali od Trga. Zašto lažete. Čuvali su one iste face koji su meki dan išli na branitelje u Savsku od naroda. Da su bilili pravaši policija ne bi ni trebala jer bi narod bio sa njima.

EL
EldersRealm
20:54 28.02.2015.

Ostojic mora dati ostavku zbog represije nad gradjanima. Privedeni zbog NAMJERE prosvjedovanja na Trgu??? Nisu bili ni blizu trga, gdje je tu kmer vidio namjeru? Istovremeno mu sto komunjara prosvjeduje pred kordonom policije na tom istom Trgu ali nisu privedeni organizatori iako je prosvjed nenajavljen. Zasto Terselicka i Pusic nisu privedeni, druze milicajce?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije