Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spasili ga u zadnji trenutak

Dva dana polomljen ležao na suncu na Mosoru, samo je čudom preživio

HGSS SPAŠAVANJE
Foto: HGSS
1/3
23.07.2016.
u 19:10

Pronašao ga je slučajni prolaznik i odmah dojavio centru 112, tada su HGSS-ovci pješke krenuli u akciju spašavanju

Čovjek koji je dva dana na Mosoru ležao s polomljenim kukom na suncu čudom je preživio. Nesretni 86-godišnjak je imao za cilj doći do svoje kuće u planini, te se uputio sam u Mosor još u četvrtak iza podne. Tijekom penjanja je pao. 

Tako je nepokretan ostao ležati na suncu cijeli četvrtak dan i noć, te petak cijeli dan. Sreća je bila da ga je zapazio slučajni prolaznik.

Hrabri spasitelji krenuli u spašavanje

Kako su priopćili iz HGSS-a dojavu o osobi koja bespomoćno leži na planinarskom putu na Mosoru dobili su posredstvom centra 112 oko 19:45, pola sata prije zalaska sunca. "Obzirom na sumnju na kritično ugrožen život, pokrenut je postupak za brzo helikoptersko spašavanje, no on je uskoro i obustavljen zbog nadolazećeg mraka.

Bez obzira na helikopter, ekipa za spašavanje zemaljskim putem je paralelno krenula u spašavanje na Mosor na mjesto koje je udaljeno pola sata penjanja od podmosorskog sela Gornji Dolac", kažu iz HGSS-a. 

HGSS mu pružio prvu pomoć

HGSS-ovci su došli do muškarca oko 21:30, a medicinsko osoblje HGSS-a mu je pružilo prijeko potrebnu skrb u obliku lijekova protiv bolova i nužno potrebnu infuziju zbog dehidriranosti.

Transportirali su ga u spašavateljskoj nosiljci planinarskim putem do najbliže ceste gdje je predana ekipi hitne medicinske pomoći koja ga je potom prevezla u KBC Firule u Splitu.

Prava je sreća što ga je slučajno uočio mještanin, pola sata prije mraka te odmah obavijestio Centar 112.

Ključne riječi

Komentara 3

RT
ribaric.tomislav
21:25 23.07.2016.

e kud ces traljavi ajd hvala bogu da si osto ziv.drugi put ces 3 put prije razmislit

TI
trgovcevic.ivan
13:49 24.07.2016.

sreća u nesreći.

HO
homofob
04:37 24.07.2016.

Htjeli bi imati u planinama bjeloglave supove i kada su se jadne gladne ptocice vec poveselile da ce imati svjez dorucak GSS im ga odnijela ispred kljuna! Ljubav za prirodom trazi zrtve.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije