Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradit će nasipe

Đuroković: Štete od poplava veće su od potrebnih ulaganja

Zaštita od poplava
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/8
14.09.2016.
u 17:03

'Nemamo više vremena za preduge studije i potrebno je zajedničko djelovanje'

Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković danas je u Požegi najavio nova ulaganja u učinkovitu zaštitu od poplava u Požeško-slavonskoj županiji.

On je istaknuo kako će Hrvatske vode ovih dana potpisati ugovor s tvrtkom koja će raditi studiju o mogućnostima ulaganja na ovom području kako bi se pripremila dokumentacija za povlačenje sredstava iz Europske unije na razini 85 posto. U prvom će planu biti radovi na orljavskom nasipu.

– Svjedoci smo klimatskih promjena i ekstremnih hidroloških prilika. Nemamo više vremena za preduge studije i potrebno je zajedničko djelovanje. Svi vidimo da dosadašnji način koordinacije kroz dulji period nije dao rezultate.

Štete koje se događaju od poplava uvijek su veće od potrebnih ulaganja. Vremenske promjene su brže od nas i zato moramo unaprijediti dinamiku – rekao je Đuroković. 

>> U deset godina Hrvatske vode u Vukovarsko-srijemsku županiju uložile su 1,9 milijardi kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije