Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prosvjed se proširio

Đuro Glogoški: Ne primi li nas premijer, ostajemo ovdje. Čekat ćemo koliko treba

branitelji
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
28.05.2015.
u 14:05

Očekujemo da će nas primiti predsjednik Vlade, pokušavamo cijelo vrijeme razgovarati s njime, ali ignorira sve naše zahtjeve, kazao je Glogoški

– Branitelji su održali izvanrednu konferenciju za novinare na Markovu trgu gdje su još jednom ponovili da ne odustaju od prosvjeda u Savskoj, šator i dalje ostaje tamo, a pred Vladom ne prosvjeduju već "čekaju razgovor s premijerom". Đuro Glogoški ponovio je da su došli prvo dati podršku prosvjedu radnika Imunološkog zavoda.

– Očekivali smo da će Vlada donijeti odluku da Imunološki zavod daju onome tko je zainteresiran za njegovu kupnju, razočarani smo jer nitko iz Vlade nije izišao da razgovara s tim ljudima. Oni su se ponovno vratili na svoja radna mjesta, ponovno su se vratili u ono što doživljavaju sve ove dane – kazao je Glogoški te dodao da žive jednako kao i branitelji koji prosvjeduju već 221 dan.

– Očekujemo da će nas primiti predsjednik Vlade, pokušavamo cijelo vrijeme razgovarati s njime, ali ignorira sve naše zahtjeve, a mi smo sad pred vratima Vlade i očekujemo da nas primi s obzirom na to da je Dan oružanih snaga RH i Dan kopnene vojske – dodao je Glogoški. Kako su branitelji začetnici stvaranja oružanih snaga, očekuju da će Milanović imati razumijevanja za njih i primiti ih u Vladu.

– Mi ćemo ostati ovdje dok nas ne primi, znamo da je bio na putu, da je sada umoran, da je bio u Lisinskom, da ima svojih obaveza, ali očekujemo barem kad se odmori da nas primi. Mi ćemo čekati koliko treba. Ovdje smo najbliže, do sada smo bili malo udaljeni jer smo bili u Savskoj pa je možda pretpostavio da je problem doći, ali  sada smo pred vratima zgrade Vlade pa očekujemo njegovo razumijevanje – objasnio je Glogoški te dodao da su spremni i noćiti na Markovu trgu ako bude potrebno. S predsjednikom Vlade, kaže, žele razgovarati o svojim zahtjevima, istima onima koje imaju od početka prosvjeda.

Skup nisu prijavili jer, kaže, ne prosvjeduju nego čekaju razgovor. Nisu, dodaje, iskoristili prosvjed Imunološkog zavoda, jer hrvatski branitelji ne iskorištavaju nikoga i daju svoj doprinos u razvoju domovine.

– Među ovim ljudima ima onih koji su bili u logoru. Što za njih znači ova ograda koja nas okružuje, treba pitati njih – naglasio je Glogoški te dodao da ima informacije da su iz svih krajeva Hrvatske branitelji krenuli prema Zagrebu. Na pitanje hoće li postaviti šator, rekao je da su došli razgovarati, a ne postavljati šator.

– Ovdje postoji blokada medija i blokada signala i sigurno netko utječe na to, a tko je, to ćemo saznati – zaključio je Glogoški.

>> UŽIVO Branitelji iz Savske proširili prosvjed i na Markov trg

Komentara 38

KN
knezevic3d
14:38 28.05.2015.

puna mi ih je kapa.....a mislim i većini hr.gradjana.......

SP
spongeBoban
14:26 28.05.2015.

Još jedna turistička atrakcija u gradu Zagrebu.

Avatar mirica19
mirica19
16:48 28.05.2015.

I trebate čekat. Neka se netko bori za ovu zemlju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije