Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjed branitelja

Đuro Glogoški: Ne idem u Vukovar, šator ne smije pasti

Đuro Glogoški
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
14.11.2014.
u 09:05

– Narod će odlučiti hoće li krenuti prije nego što završi protokol kod vukovarske bolnice – kazao je Vladimir Iljkić iz Stožera za obranu hrvatskog Vukovara

U emisiji Poligraf Hrvatskog radija razgovaralo se o braniteljskim prosvjedima i obilježavanju Dana sjećanja u Vukovaru.

– Ja ne idem u Vukovar. Mi ostajemo ovdje u Zagrebu, jer šator ne smije pasti – kazao je jedan od organizatora prosvjeda branitelja i predsjednik udruge stopostotnih invalida iz Domovinskog rata Đuro Glogoški, aludirajući da bi im netko mogao razrušiti šator pred zgradom Ministarstva branitelja dok su oni u Vukovaru na Danu sjećanja.

"Vukovar mora biti grad koji će objedinjavati"

– U Vukovaru u Koloni sjećanja svi imaju svoje mjesto. Nema nikakvog poretka. Za svakoga ima mjesta i mora ga biti – kazao je Vladimir Iljkić iz Stožera za obranu hrvatskog Vukovara na pitanje hoće li i ove godine biti dvije kolone. – Narod će odlučiti hoće li krenuti prije nego što završi protokol kod vukovarske bolnice – dodao je Iljkić.

– Kada Japan obilježava Hiroshimu i Nagasaki, tamo nema spomena ni na kakvu politiku. Japanski narod šalje poruku cijelom svijetu da se to ne ponovi. Mi smo to imali u gradu Vukovaru prije. Zbog svega što je bilo prošle godine, mogu reći da sam bio jako tužan. Vukovar mora biti grad koji će objedinjavati, posebno u te dane. Prije tri godine predložio sam da to mora biti dio državnog protokola koji će se financirati državnim novcem, jer su veliki troškovi za Vukovar – rekao je bivši gradonačelnik Vukovara i SDP-ov saborski zastupnik Željko Sabo, na što mu je HDSSB-ovac Josip Salapić odgovorio da njegova stranka traži da Dan sjećanja bude "državni praznik".

– Narod treba reći svoje mišljenje o lijevima i desnima na izborima, a ne u Vukovaru – kazao je  HDSSB-ov saborski zastupnik Josip Salapić te dodao da Vojislav Šešelj diže tenzije pred Dan sjećanja u Vukovaru, a kritizirao je i vlast zbog mlake reakcije na puštanje Šešelja u Srbiju.

"Politika prema Vukovaru se nije promijenila"

– Nadam se da će u Vukovaru sve biti kako treba i da će branitelji smoći snage da u toj koloni budu dostojanstveni. Hrvatski branitelji u Vukovaru sigurno neće raditi incident, nije ga bilo ni prošle godine – kazao je Iljkić i dodao da je bila jedna grupa "koja se nije mogla priključiti kako treba". – Državna politika prema Vukovaru nije se promijenila i teško je reći kako će se ponašati 100.000 ljudi koji će doći i koji su posebno senzibilizirani prema Vukovaru – rekao je Iljkić. Željko Sabo kazao je da je prošle godine ostao u koloni sa "32 dužnosnika iz cijelog svijeta". Cijeli svijet nas je gledao i bio iznenađen što se dogodilo. Nemojmo to zbog sebe činiti i ove godine – poručio je Sabo.

Na to mu je Glogoški replicirao da je "cijeli svijet iznenađen kako se hrvatska vlast ponaša prema braniteljima", a Iljkić poručio da je "sramota hrvatske politike" što su ostali s veleposlanicima te da su svojom politikom doveli da se to dogodi. – Političari su sami odgovorni, ako se i ove godine netko odmakne od njih na dva, tri ili 500 metara ili im okrene leđa u Vukovaru, mi iz Stožera ne želimo za to biti odgovorni – zaključio je Iljkić.

>>Čičak se nudi za posrednika između branitelja i Vlade

Komentara 137

ST
Stipeprof
08:52 14.11.2014.

Traže ostavku hrvatskog branitelja i vukovarskog heroja Freda Matića a podržavaju Tomislava Karamarka, čovjeka koji je "locirao, dao uhititi i transferirati" Antu Gotovinu u Haag. Pametnom dosta.

JT
jtadic
10:01 14.11.2014.

Skupina ratnih profitera, niš koristi. Sram ih može biti, imaju povlastice kakve netko drugi može samo sanjati. I još bi otimali drugima. Dno dna.

MM
Mini Me
09:59 14.11.2014.

Glogoški na slici predstavlja dvojno licemjerje. Svoje, i s krunicom.. crkveno.... Pljuc..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije