Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najskuplji u Hrvatskoj

Dubrovnik ponovno uveo iznimno visoke cijene parkinga - 40 kuna po satu

Dubrovnik parking
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/6
04.05.2016.
u 09:58

Odluka o cijeni od 40 kuna za sat parkinga uvedena je odlukom Gradskog vijeća Grada Dubrovnika prošle godine, a njome su obuhvaćena 483 parkirališna mjesta.

Drugu turističku sezonu zaredom povisuju se cijene parkiranja u Dubrovniku. Nove cijene odnose se na razdoblje od 1. svibnja do 31. listopada. Tako je sat vremena parkinga oko povijesne jezgre poskupio sa 20 na ogromnih 40 kuna.

Odluka o cijeni od 40 kuna za sat parkinga uvedena je odlukom Gradskog vijeća Grada Dubrovnika prošle godine, a njome su obuhvaćena 483 parkirališna mjesta na području od Zagrebačke ulice, parkirališta Tenis-Tabor kod sjevernog ulaza u povijesnu jezgru pa sve do Boninova. 

Iz Sanitata, dubrovačkog poduzeća koje naplaćuje parking, istaknuto je kako svi stanovnici na području bivše Općine Dubrovnik mogu kupiti povlaštenu kartu za drugu i treću zonu po cijeni od 60 kuna, odnosno 120 i 240 kuna, ovisno o prebivalištu i zonama koje kupuju.

A nove cijene parkinga prema zonama izgledaju ovako: sat vremena u Zoni 0 (na Pilama) poskupio je s 20 na 40 kuna, u prvoj zoni cijena ide s pet na 10 kuna, uz ograničenje od maksimalno dva sata, u drugoj zoni parkiranje je poskupilo s 10 na 40 kuna, a treća zona je pošla s 5 na 10 kuna po satu, piše Dubrovački list.

>>Na otvorenim parkiralištima se sve češće s automobila kradu dijelovi

>>Parking prodavačima žele naplatiti 400 kuna

Komentara 13

DU
Deleted user
10:43 04.05.2016.

Dobro je napisao jedan komentator na drugom portalu. Ako ti lopovi i njihov lopovski gradonačelnik deru posjetitelje i turiste kako se sjete, zašto, recimo, Zagreb i ostali sveučilišni centri na kojima mladi gospari studiraju, ne bi uveli posebne cjenike za prehranu i smještaj dubrovačkih studenata prema njihovom kriteriju? Oderi kad god i koliko god možeš! Pa da vide kako je to.

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
11:49 04.05.2016.

Dubrovnik ponovno uveo iznimno visoke cijene parkinga - 40 kuna po satu što niš ne smeta mnoge bivše europske goste koji sve rađe odu na odmor avionom za Tunis, Egipat ili Tursku bez plačanja parkinga ali sa all inclusive ponudom bolje kvalitete od jadranske otimačine.

Avatar Neobavezno
Neobavezno
11:15 04.05.2016.

Kad tad ce im se to odbiti od glavu i zove se karma.................

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije