Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REPUBLIKA SRPSKA

Dubravka Šuica: Referendum nije trebalo održati, unosi se dodatni nemir u BiH

Dubravka Šuica
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
26.09.2016.
u 13:58

Šuica je najavila i da će BiH novoj vladi biti prvi vanjskopolitički prioritet, jer tamo žive Hrvati koji trebaju biti jednakopravni i konstitutivni narod u BiH

Potpredsjednica Delegacije Europskog parlamenta za BiH Dubravka Šuica rekla je danas da je referendum u Republici Srpskoj (RS) bio potpuno nepotreban i da se njime unosi dodatni nemir u BiH.  

"Taj referendum je potpuno nepotreban i ishitren te s obzirom na odluku Ustavnog suda BiH nije ga trebalo održati. Time se unosi dodatni nemir u BiH u trenutku sada kada je ta zemlja na europskom putu", rekla je Šuica novinarima ispred središnjice HDZ-a.  

Očekuje jaču reakciju međunarodne zajednice, Visoke predstavnice EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Federice Mogherini, povjerenika za proširenje i susjedsku politiku Johannesa Hahna i Visokog predstavnika u BiH.  

"To vodi prema neredu u BiH, mada smo svjesni da je sve to u funkciji lokalnih izbora", poručila je.   

Šuica je najavila i da će BiH novoj vladi biti prvi vanjskopolitički prioritet, jer tamo žive Hrvati koji trebaju biti jednakopravni i konstitutivni narod u BiH i jer Hrvatska ima tisuću kilometara granice s tom zemljom.  

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić poručio je da je njegova stranka osudila taj referendum. "Takvi potezi neće pridonijeti putu BiH u euroatlantske integracije", rekao je.

>> Srbi slave, Izetbegović poručuje: Ni Dodik neće podijeliti BiH

Komentara 3

OS
osica
14:33 26.09.2016.

Da, gospođo , no mi smo zaokupljeni s BIH i Hrvatima u BIH preko gospodina Glasnovića . To nam je glavno po onoj "kuća gori a baba se češlja" .

SN
snajper
14:50 26.09.2016.

Sud bih je trebao zatraziti pomoc supitpisnica dejtona hrvatske i srbije i bih da uhapse dodiga i sprijece zlo. Hrvati imaju mgucnost da uhapse dodiga kad se sjete uz pomoc natoa pa ako je za nuzdu to i nje nekiki problem. Dogvorit kolika moze bit kolateralna steta 200- 300 ljudi oko dodiga i stvar rijesena . Bolje i tako nego novi rat. Samo u elucaju novg rata h vati nesmiju pustat srbe da bijeze preko hrvatske u srbiju.To nikako. Srebrenica mora doc na naplatu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije