Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas odluka

DSV bira predsjednike zagrebačkog Županijskog i Općinskog kaznenog suda

županijski sud zagreb
Foto: Borna Filić/PIXSELL
26.11.2015.
u 08:13

Na natječaj za čelnika Županijskog suda koji je raspisan ljetos javilo se troje sudaca – dosadašnji predsjednik Ivan Turudić, sutkinja Uskočkog odjela Jasna Smiljanić i Oliver Mittermayer

Državno sudbeno vijeće (DSV) danas bi trebalo izabrati predsjednike dvaju zagrebačkih sudova – Županijskog i Općinskog kaznenog suda.

Prema dnevnom redu sjednice objavljenom na internetskoj stranici tog tijela zaduženog za izbor, ali i stegovno kažnjavanje sudaca, članovi DSV-a će prije izbora provesti razgovore s kandidatima za predsjednika Županijskog suda u Zagrebu i predsjednika Općinskog kaznenog suda u Zagrebu.

Na natječaj za čelnika Županijskog suda koji je raspisan ljetos javilo se troje sudaca – dosadašnji predsjednik Ivan Turudić, sutkinja Uskočkog odjela Jasna Smiljanić i Oliver Mittermayer.

Za zagrebački Općinski kazneni sud javila se sutkinja Sanda Bramberger Ostoić i sudac Vinko Mioč.

Razgovore s kandidatima za Županijski sud DSV će prema rasporedu obaviti od 10 do 11 sati, a za Općinski kazneni sud od 11,30 do 12 sati.

Odluka DSV-a bi trebala biti objavljena u poslijepodnevnim satima.

Komentara 3

DU
dubravkai16
08:49 26.11.2015.

Za nadati se da neće Turudić opet zasjesti na mjesto preds. Župan. suda. To bi samo potvrdilo da je naše sudstvo mafijaško, a tako se i ponaša Turudić.

VR
Vojislav_Radakovic
15:44 26.11.2015.

Kaj je tim ljudima... Noc vjestica je prosla... Sad se spremamo za bozic i novu...

MA
macor
09:09 26.11.2015.

Turudica?HDZ-ovog glasnogovornika. Onoga koji kavice ispija s onima kojima bi on jednog dana sudio.A zar se nije ljetos hvalio kako ce on biti ministar u HDZ-ovoj vladi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije