Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obilježavanje Dana državnosti

Petrov: Žrtva branitelja obvezala nas je na promjenu smjera Hrvatske. Orešković: Pokazali smo zajedništvo u prijelomnim trenucima

Zagreb: Državni dužnosnici povodom Dana državnosti položili vijence na Oltar domovine
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/29
25.06.2016.
u 10:10

Državni dužnosnici jutros su položili vijence na Oltar Domovine i zagrebački Krematorij te podsjetili na sve one koji su nam pružili sada slobodnu Republiku Hrvatsku

U povodu obilježavanja Dana državnosti državni dužnosnici položili su vijence na Oltar Domovine na Medvedgradu i zagrebački Krematorij.

Na Oltaru Domovine počast su odali gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić, predsjednik sabora Željko Reiner, premijer Vlade Tihomir Orešković i predstojnica Ureda predsjednice Republike Hrvatske Anamarija Kirinić, kao izaslanica predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović-

Osim na Oltar Domovine,vijenci su položeni ispred spomenika Zida boli, spomenika Ante Strčevića u Šestinama, pred Središnjim križem u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, na grobu Stjepana Radića te na grobu prvog predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana.

Predsjednik Vlade Tihomir Orešković uputio je svoju čestitku i naglasio je važnost zajedništva.

- U svim prijelomnim trenucima za našu domovinu pokazali smo jedinstvo i zajedništvo, jer smo samo tako dovoljno snažni za sve prepreke i izazove koji još stoje pred Lijepom našom. Drage hrvatske građanke i građani, Hrvatice i Hrvati u domovini i inozemstvu, u ime Vlade Republike Hrvatske i svoje osobno, sretan vam Dan državnosti! Neka Bog čuva našu dragu Domovinu! - poručio je Orešković.

Gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić smatra da se Hrvatska treba okrenuti budućnosti, zajedno s mladim ljudima koji imaju viziju.

- Hrvatskoj trebaju ljudi koji imaju viziju i djela i koji mogu okupiti pametne ljude, a sve dok to građani ne prihvate - kupat ćemo se u rovovima povijesti i sudjelovati u besmislenim raspravama u Saboru. Na izborima ću ponuditi platformu širokog okupljanja, zajedništvo, perspektivu i odlučnost. Ako građani Hrvatske žele živjeti kao građani Zagreba - prihvatit će to. U suprotnom ćemo i dalje živjeti od eksperimenta do eksperimenta- - rekao je Bandić za N1.

Vijence na Krematoriju kod Zajednice grobnice za neidentificirane žrtve Domovinskog rata položili su Božo Petrov, Ante Sanader i Maja Čavlović.

Foto: Borna FilićPIXSELL

Foto: Borna Filić/Pixsell

Čelnik Mosta, Božo Petrov s ponosm je podijelo svoju radost oko današnjeg slavlja.

- Prije četvrt stoljeća, odlukom Hrvatskog Sabora, započeli smo proces razdruživanja od ostalih jugoslavenskih republika i krenuli uspostavljati državnu suverenost i neovisnost. Ovaj praznik proslavimo ponosno se sjećajući svih onih koji su tijekom naše krvave povijesti svoje živote podredili snu o slobodnoj i samostalnoj Hrvatskoj.

Sjetimo se poginulih branitelja u Domovinskom ratu koji su se borili za Hrvatsku uređenu na načelima pravednosti, socijalne osjetljivosti, zajedništva i istinskog domoljublja. Njihova nas je žrtva obvezala na promjenu smjera i stvaranje Hrvatske drugačije od one kakvu imamo danas. - smatra Petrov.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović nije osobno nazočio odavanju počasti, ali je na Facebook-profilu napisao da je Hrvatska pobijedila u nametnutom ratu i da moramo odati počasti svima onima koji su izgubili svoje živote za domovinu.

- Stasali smo, postali smo slobodna, demokratska i moderna država.Pred nama se nalaze novi izazovi. Hrvatskoj je potrebna stabilnost i red kako bi ponajprije nastavila sa započetim ekonomskim rastom. Hrvatskoj je potrebna Vlada koja će biti stabilna i raditi u interesu građana i ostvariti potencijale koje ova zemlja ima.

U ime Socijaldemokratske partije Hrvatske i svoje osobno, svim građankama i građanima Republike Hrvatske čestitam Dan državnosti - napisao je Milanović.

>> Dragi čitatelji, sretan Vam Dan državnosti!

Komentara 43

DU
Deleted user
11:58 25.06.2016.

Nego, zašto Mostov ministar policije ne otkriva tko je crtao svastiku i tko je organizirao teroristički napad protiv države u Francuskoj? Zašto policija nije napravila raciju u slučaju Grizli i zašto se ne hapse oni koji su umješani u ovu tešku korupciju?

BO
Bojanstven
12:08 25.06.2016.

Petrov ne dolazi na sjednice Vlade a Dan državnosti koristi za predizbornu kampanju i to na napaćenim kostima poginulih branitelja koji su dali život za ovu zemlju. Sram te bilo lažove prokleti.

DR
drugPlenky
12:20 25.06.2016.

Petrov je Prevara, njegov pajdo Tim također. Neće proći

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije