Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Projekti 100

Država stavlja u funkciju 100 objekata

stanovi
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
31.07.2014.
u 17:48

Nude se vile u Lovranu, Opatiji, Dubrovniku, hotel Iž, češka vila na Visu, Duilovo u Splitu, Goli otok, Vjesnik u Zagrebu...

Vile u Lovranu, Opatiji, Dubrovniku i na Plitvicama, bivša politička škola u Kumrovcu, Muzil u Puli, hotel Iž u Zadru, Kovčanje na Malom Lošinju, Češka vila na Visu, Duilovo u Splitu, Željezara Sisak, Goli otok, Vjesnik u Zagrebu... samo su neke od sto nekretnina koje država napokon želi staviti u funkciju.

Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) otvara javnu raspravu i poziva zainteresiranu javnost da mu se obrati s prijedlozima i idejama te iskazom interesa za nekretnine u državnom vlasništvu. Akcija je nazvana “Projekti 100”, a cilj joj je staviti u funkciju državne nekretnine te ih iskoristiti kao motor za razvoj jedinica lokalne samouprave.

Sto nekretnina obuhvaća 20 milijuna kvadratnih metara površine, od nesagrađenog do sagrađenog građevinskog zemljišta te objekata, a nalaze se u svim hrvatskim županijama i većinom se radi o bivšim vojnim objektima. Svi zainteresirani mogu iskazati interes, dati ideju i prijedloge na mail adresu projekti100@duudi.hr do 15. rujna. Nakon isteka tog roka ići će se u daljnju proceduru i organiziranje javnih natječaja za davanje u zakup, najam, prodaju... Cilj je nekretnine staviti u funkciju te tako pridonijeti razvoju gospodarstva lokalnih područja, ali i dati priliku svima s vizijom i idejom. Navedene nekretnine, kažu u DUUDI-ju, potencijal su za investicije, ekonomski rast, a pružaju se brojne mogućnosti jer su potencijal za razvoj općine, grada ili županije u kojoj se nekretnina nalazi.

>> Ministrica Mrak Taritaš položila kamen temeljac za POS-ove stanove u Splitu

Ključne riječi

Komentara 3

KU
kum002
17:56 31.07.2014.

Evo ja vam dajem odmah prijedlog .uredite goli otok i zatvorite sve politicare ukljucujuci i sebe.

BL
blesotina
11:06 01.08.2014.

Zašto Goli otok???On bi bio naš najunosniji projekt...doslovno ih stirat i nek pridonose državi obradom kamena, plaću dobit neće jer je DRŽAVA U GUBITKU!!!

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
12:00 25.08.2014.

...stop stihijskim prodajama... treba napraviti točan popis državne imovine... zatim napravit popis državnih i javnih službi koje imaju ili nemaju vlastite prostore... zatim sve državne i javne službe koje nemaju svoj vlastiti prostor te plaćaju skupe najamnine privatnicima smjestiti u državne prostore (vojarne i sl...) a nakon toga vidjeti što je preostalo i planirati dalje....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije