Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skočio joj tlak

Država isplaćuje odštete za poplave, ali Emiliji Marošević samo 6,74 kn, njenoj susjedi tek 4,49 kn!

emilija m,arošević odšteta posavina poplave
Foto: Screenshot/HRT
26.04.2015.
u 22:37

I dok neki zadovoljno trljaju ruke, drugi su ostali neugodno iznenađeni

Stanovnicima poplavljenih sela županjske Posavine ovih su dana stigle potvrde da će im, zbog elementarne nepogode, na račune biti uplaćeni određeni iznosi novca. I dok neki zadovoljno trljaju ruke, drugi su ostali neugodno iznenađeni. HRT je pronašao dvije obitelji kojima će biti uplaćeno samo - nekoliko kuna!

Emiliji Marošević (83)  tlak je naglo skočio kad je u pročitala koliku joj odštetu za elementarnu nepogodu Općina nudi. Kako i ne bi - dobila je šest kuna i 74 lipe. Njezina susjeda Biljana je prošla još gore. Iako joj je voda potopila vrt i 15-ak voćki te se sve osušilo za odštetu joj je dodijeljeno 4 kune i 49 lipa!

Fizičke osobe dobivaju 4% od štete koju su prijavili. Ako su prijavili 1000 kuna dobili su 40 kuna. Otvaranje žiro računa za 6 kuna i 74 lipe skuplje je od dobivenog novca. Tako da će pomoć vjerojatno ostati državi jer tko nema, a ne otvori račun, ostaje bez novaca. 

Tako će se svih Emilijinih 6,74 i Biljanine 4,49 kune vratiti u državni proračun. Njih dvije osiromašene poplavom, a država bogatija za više od 11 kuna. U posjet županjskoj Posavini stiže predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović. Obići će mjesta stradala u prošlogodišnjoj poplavi. Posjet će započeti u Gunji sastankom s ministricom graditeljstva i prostornog uređenja Ankom Mrak-Taritaš te čelnicima županijske i općinske vlasti.

>> Gorskom kotaru 8,6, a Slavoniji 8,9 milijuna eura

Komentara 28

BA
balic
23:08 26.04.2015.

Netko je sebi strpao u dzep pa starije misle preveslati,to je ta pomoc drzave o kojoj je nas premijer po medijima pricao i hvalio se, kako ih samo nije sram!?Ljudi su sve izgubili a oni se ismijavaju sa njima,jos cee im reci da su sami krivi jer su tamo kuce gradili..

ST
stefj
23:21 26.04.2015.

Je pa nema, od kuda bi dali. Sve otišlo na uhljebe i političku elitu...

Avatar antuntun55
antuntun55
23:52 26.04.2015.

to je samo nastavak ponižavanja Hrvatske ,Hrvata i hrvatskih građana od kukavnih kukurikavaca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije