Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRONAŠLI MU MJESTO

Druga skulptura pračovjeka privlačit će turiste u Krapinu - iz Svetog Križa Začretja

krapinski pračovjek
Foto: Alen Brodar/Zagorje International
1/4
03.09.2015.
u 15:24

Skulptura je trebala biti postavljena uz autocestu na ulazu u sam grad Krapinu da otamo mami turiste, međutim, kako od autoceste zbog sigurnosti mora biti udaljena najmanje 40 metara, od te se ideje moralo odustati

Drugoj skulpturi pračovjeka autora Denisa Kraškovića, nakon što je više od osam mjeseci ležala u krugu autobusnog kolodvora Presečki grupe u Krapini, konačno je pronađeno mjesto - postavljena je uz autocestu Zagreb - Macelj, kod Roses fashion Outleta u Svetom Križu Začretju. Ta je skulptura inače trebala biti postavljena uz autocestu na ulazu u sam grad Krapinu da otamo mami turiste, međutim, kako od autoceste zbog sigurnosti mora biti udaljena najmanje 40 metara, od te se ideje moralo odustati.

Kako je istaknuto u Turističkoj zajednici Grada Krapine, uz skulpturu u Začretju će u dogledno vrijeme biti postavljena i tabla veličine 10x8 metara, koja će zajedno s likom pračovjeka privući i neplanirane posjetitelje u grad Krapinu i u Muzej krapinskih neandertalaca.

Podsjetimo, jedna istovjetna, šestmetarska skulptura pračovjeka postavljena je u Krapini ispred lokaliteta Hušnjakovo sredinom prosinca prošle godine i, iako je isprva zbog svog izgleda izazivala brojne polemike te su se lomila koplja između turističkih i stručnih djelatnika, postala je omiljenom metom fotografiranja svih uzrasta posjetitelja Krapine i Hušnjakovog.

>> Krapinski pračovjek izradio je najstariji nakit na svijetu

Komentara 2

ZD
zdepar
17:27 03.09.2015.

to si vladajući već dižu spomenik ?

Avatar ARENA
ARENA
15:53 03.09.2015.

Ha... baš je sladak!!! Ljepši od mnogobrojnih izrađenih skulputura u posljednje vrijeme.:)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije