Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zakon unije

Druga država može vam zabraniti vožnju iako imate dozvolu

autobahn
Foto: DPA/PIXSELL
25.04.2015.
u 08:30

Slučaj o kojemu je sud odlučivao tiče se jedne Austrijanke kojoj je njemačka policija zabranila da vozi u Njemačkoj jer povremeno konzumira kanabis

Direktiva o vozačkim dozvolama propisuje da države EU međusobno priznaju vozačke dozvole, iz čega se čini da jedino država koja je svom državljaninu izdala dozvolu može tu dozvolu oduzeti. No presuda Europskog suda pravde otkriva da to nije tako. Druga država EU može vam uskratiti pravo da vozite na njezinu teritoriju.

Slučaj o kojemu je sud odlučivao tiče se jedne Austrijanke kojoj je njemačka policija zabranila da vozi u Njemačkoj jer povremeno konzumira kanabis. Rekli su joj da može sa svojom austrijskom dozvolom voziti u Njemačkoj tek nakon što dokaže da apstinira od kanabisa najmanje godinu dana.

>> Svi diplomati u EU moraju vam pomoći kao svojim državljanima

Komentara 4

ZG
zgbzoran
09:17 25.04.2015.

europa ce se ugusiti u pravilima i provjerama

Avatar zrakomlat59
zrakomlat59
16:06 25.04.2015.

Može li jedan dan u kojem ne moramo slušati o toj Tzv EU. meni je Hrvatska domovina a EU isto što i Rumunjska ili Bugarska. ZDS

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije