Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISAP 2016.

Drniškim pršutom teškim 22,5 kg žele u Guinnessovu knjigu rekorda

pršut
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/15
16.10.2016.
u 22:19

Pršut, koji je proizvela pršutana Baba delicije iz Pakova sela kod Drniša, bio je dug 103,5 centimetara te je to, kako se čulo, najveći i prvi pršut koji je prijavljen Guinnessovoj knjizi rekorda

Rezanjem drniškog pršuta teškog 22,5 kilograma večeras je u Tinjanu završen službeni program 10. Međunarodnog sajma pršuta "ISAP 2016." 

Prije nego je Ante Reljanović izrezao stotinjak obroka, pršut je pomno izmjeren za Guinnessovu knjigu rekorda.

Pršut, koji je proizvela pršutana Baba delicije iz Pakova sela kod Drniša, bio je dug 103,5 centimetara te je to, kako se čulo, najveći i prvi pršut koji je prijavljen Guinnessovoj knjizi rekorda.

Završnog dana sajma na tinjanskom trgu snimljena je milenijska fotografija Šime Strikomana. Na snimanju je sudjelovalo 450 osoba koje su formirale simbol istarskog pršuta.

Uz goste iz inozemstva i drugih krajeva Hrvatske, na sajmu je bilo i deset izlagača iz Istre, a domaći Tinjanski pršut nudile su pršutane Antolović, Dujmović, Radetić i Milohanić koja se i okitila šampionskom titulom u kategoriji istarskog pršuta.

Ocjenjivanju je na 10. ISAP-u bilo izloženo 28 uzoraka pršuta i to u kategoriji istarski pršut, zatim dalmatinski/drniški pršut, ostali zaštićeni pršuti, dimljeni pršut i nedimljeni pršut. 

Šampionske titule 10. sajma  ISAP ponijeli su Pršutane Voštane iz Voštana za dalmatinski pršut, a tinjanska pršutana Milohanić za istarski pršut.

>> Slovenci žele zabraniti i istarski pršut!

Komentara 3

Avatar kravata
kravata
07:56 17.10.2016.

U redu je velicina, upitno je koja rasa i dali je rasla u drniskom kraju.

Avatar ivica48
ivica48
09:20 17.10.2016.

Nizozemski prsut osusen u Drnisu pa se hvale Drniski prsut hahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije