Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
20.05.2015. u 12:00

HRID bi u koaliciju, ali da ipak ne uđe

Drago Prgomet, osnivač udruge HRID, ponavlja u Jutarnjem da se njegova udruga „neće politički angažirati" i da se on osobno nakon izlaska iz HDZ-a ne namjerava pridružiti nijednoj političkoj stranci. Istovremeno Prgomet „sa sigurnošću može reći" da razgovara sa strankom MOST Bože Petrova „o zajedničkom izlasku na parlamentarne izbore" dodajući da još nije postignut nikakav dogovor. Možda bi se za početak sam Prgomet trebao dogovoriti sam sa sobom hoće li se politički angažirati ili ne, jer ako izlazak na izbore nije politički angažman, onda doista ne znamo što jest.

Đakovački SDP godinama ne plaća najam i režije

Ljupko Mioč, direktor đakovačke gradske tvrtke Cito, obavijestio je gradske vijećnike da lokalni SDP već godinama ne plaća najam prostora za rad stranke i režije. Dug đakovačkog SDP-a tvrtki Cito popeo se na 75.782,84 kune što je, piše Jutarnji, predsjednik Gradskog vijeća Đakova Goran Soldo nazvao „krajnje bezobraznim" jer se stranka ionako financira iz gradskog proračuna. Bezobrazno je zapravo što se SDP-u uopće tolerira dugovanje zbog kojeg bi nekog poduzetnika odavno deložirali.

Grčić na kraju mandata sazvao prvi sastanak o dugu

Branko Grčić, potpredsjednik Vlade, najavio je do kraja tjedna prvi sastanak radne skupine koja će se baviti upravljanjem javnim dugom od čak 279,5 milijardi kuna. Prvi sastanak nakon 4 godine mandata, ali bolje ikad nego nikad.

Josipović našao mladog stručnjaka svježih ideja

Ivo Josipović, bivši predsjednik RH, potvrdio je Jutarnjem da će organizacijski tajnik njegove buduće stranke Naprijed Hrvatska – progresivni savez biti Mislav Žagar. Jutarnji podsjeća da je Žagar imao sukoba s policijom, da je osuđen za verbalno nasilje u obitelji te da je ostavio dvije tvrtke u blokadi i odselio se u Tajland. Na pitanje zašto se odlučio za bivšeg člana HNS-a i SDP-a za kojim se vuku razni medijski, politički pa i sudski repovi, Josipović odgovara da su se „našli nekako". Vjerojatno su se našli na tragu Josipovićevih najava da će okosnicu stranke činiti „mladi ljudi sa svježim idejama, etablirani u svojim strukama". Poput Žagara.

>> Novi turistički slogan Hrvatska – zemlja mrguda

>> Treba vidjeti koliko SDP-ovaca traži posao

Komentara 6

Avatar CorleoneMichael
CorleoneMichael
12:56 20.05.2015.

Prgomet živi isključivo za izborne poraze... Jedino me čudi što nije pristao gubiti zajedno sa Josipovićem...

Avatar navijač
navijač
13:01 20.05.2015.

Prgometu se svidio "kruh bez motike" pa se očito po svaku cijenu želi dokopati saborske fotelje , a pri tome je spreman surađivati i sa crvenim i zelenim vragovima kako kaže naš prvi predsjednik. Nadam se da on i njemuu slični nikad više neće zastupati hrvatski narod .

NV
novo vriijeme
13:29 20.05.2015.

Kakva glupost kako se ne želi baviti plitikom, ako ide na političke izbore onda želi biti političar. Svakako je financijski bolje imati udrugu i primati donacije za ovo ili ono nego imati političku stranku gdje su donacije bitno limitirane. Mudro.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije