Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Donacija

Drago Prgomet Kući ljubavi darovao 20.000 kuna

Drago Prgomet
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/7
15.09.2015.
u 17:13

Knjiga je izašla u izdanju Večernjeg lista, a u njoj je Drago Prgomet opisao suborce s kojima je proživio Domovinski rat

Donedavni zamjenik šefa HDZ-a Drago Prgomet donirao je Caritasovoj Kući ljubavi cijeli honorar od prodaje svoje knjige “Skupljači gelera” koja je izašla u izdanju Večernjeg lista.

Prgomet je donaciju od 20 tisuća kuna predao ravnateljici Caritasa Zagrebačke nadbiskupije Jeleni Lončar koja ga je provela po kući u kojoj su smještena napuštena novorođenčad i djeca do treće godine, te nezbrinute majke i trudnice.

– Hvala što ste se sjetili baš nas i što ste nam odlučili donirati novac koji ćemo iskoristiti za zamjenu krovišta iznad igraonice za djecu – zahvalila je Jelena Lončar. Dodala je da se u Kući trenutačno nalazi 20 djece do tri godine te sedam majki, a da se Caritas na još tri lokacije brine o stotinjak djece koju su roditelji napustili.

– Svaka donacija nam dobro dođe jer nismo na državnom proračunu kao državni domovi, iako obavljamo jednak posao, pa se sami moramo snalaziti – kazala je Lončar. Istaknula je da je najveći problem što djeca imaju pravo na boravak u domu do 18. godine, nakon čega su prepuštena sama sebi pa se djevojke najčešće i vraćaju kao mlade trudnice ili majke. Nakon obilaska kuće i razgovora s majkama i djecom, Prgomet je priznao da za Kuću ljubavi nije ni znao te je poslušao savjet svoje sestrične.

– Zadovoljan sam što je donacija završila u pravim rukama, no zahvalan sam prije svega ljudima koji su kupili knjigu jer su oni stvarni donatori – kazao je Prgomet. Istaknuo je da je u knjizi pisao o suborcima, odnosno o stvarnim ljudima i da mu je drago što se novac od prodaje ponovno vraća ljudima koji su u potrebi. 

-Kao liječniku, nisu mi nepoznate ovakve ustanove, no čovjeka uvijek dirnu djeca pa se veselim da će im donacija bar malo pomoći – kazao je Prgomet

>>Prgomet': 'Želio sam sačuvati ratne događaje 
od zaborava'

>>Predstavljena prva knjiga prof. dr. Drage Prgometa 'Sakupljači gelera'

Komentara 4

KR
kresimirn
17:41 15.09.2015.

bas me zanima koliko ce ljudi dati mu glas iz te patetike ?

DU
Deleted user
17:44 15.09.2015.

Primjer za ilustraciju definicije 'Dijametralno suprotno'. Dok referent za ONO i DSZ Milan Bandic nasim novcem se prezentira kao vlastiti donator, dotle prof. Drago Prgomet osobni novac predstavlja kao zajednicku donaciju.

KS
krao_sam
19:00 15.09.2015.

I drugi ce se povest primjerom pa ce dati..hm...nece dati kune.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije