Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drago Prgomet:

'Informatika je osnovno pismo koje se mora uvesti u škole. Ne ćirilica'

Drago Prgomet
Foto: Robert Anić/PIXSELL
20.01.2016.
u 10:23

Čelnik HRID-a Drago Prgomet komentirao je polemike o uvođenju ćirilice u škole

– Informatika je osnovno "pismo" koje se mora uvesti u škole. Ne ćirilica – komentirao je preko Twittera Drago Prgomet, čelnik stranke HRID. 

Na taj se način izjasnio što misli o polemikama da se u osnovne škole uvede ćirilica, a što je predložio rektor zagrebačkog sveučilišta Damir Boras

– Važno je da se tenzije smanje i važno bi bilo vratiti ćirilicu u škole kao hrvatsko pismo te ponuditi učenicima koji to žele da kao izborni sadržaj uče glagoljicu – predložio je to mandataru Tihomiru Oreškoviću Damir Boras. 

>> Rektorov prijedlog Oreškoviću: Vratite ćirilicu u škole

Komentara 30

CA
campa
11:08 20.01.2016.

Ne mogu dokučiti namjeru Borasa.Nitko ne dvoji da je ćirilica bila Hrvatsko pismo isto kao i glagoljica i kao takve se trebaju uvesti kao izborni predmet nikako obvezni.Prgomet je u pravu kao obvezni predmet trebalo bi uvesti informatiku jer see budučnost temelji na informatici.

DR
drznedaj
10:45 20.01.2016.

osim sto je prgomet tu u pravi, kakva luda glagoljica? Ste svi svi skrenuli s tom pameti ? Di ce uceniku koristit mrtvo pismo u zivotu ,osim ako se msli bavit povjescu i to specijaliziranom ? Pa cak j i cirila korisnija. Ludog naroda, al Boras nikad nije odavoao dojam realista

HR
hrvatska91
11:59 20.01.2016.

Ajde da se i ja jednom složim sa Dragom... :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije