Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
verbalni obračun s ministrom

Smijenjeni dr. Kolak nakon 'presice' ispred bolnice sasuo niz optužbi protiv ministra Kujundžića: Tužbe se ne bojim, borim se protiv ološa u HDZ-u

kolak
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/9
10.03.2017.
u 13:25

Smijenjeni ravnatelj KB Dubrava dr. Toni Kolak obrazložio je danas zašto je potpisao ugovor o uštedi vode zbog kojeg je smijenjen

Smijenjeni ravnatelj KB Dubrava dr. Toni Kolak obrazložio je danas zašto je potpisao ugovor o uštedi vode zbog kojeg je smijenjen. Umjesto 2 milijuna kuna za bolnički cjevovod dug 9 kilometara s 2863 izljevna mjesta plaćali bi bar upola manje, kaže.

Objašnjava da je KB Dubrava taj ugovor, čija realizacija je počela pa zaustavljena još 2014., morala zaključiti jer im je to naložila Državna komisija za kontrolu javne nabave.

– Postupak nije ni trebao ići kao javna nabava, ali smo ga zaključili jer je tako započet. Za ESCO modele nadležno je samo Ministarstvo zaštite okoliša, a ne Ministarstvo zdravlja – rekao je Ante Jukić, pomoćnik ravnatelja za pravne poslove.

U Dubravi voda curi na sve strane, cijela je zgrada moderna ruševina koja nije bolja od one započete u Blatu i ekspertiza je pokazala da ne bi izdržala potres, kazao je Kolak kojeg su podržali mnogi djelatnici, predsjednik Hrvatske liječničke komore Trpimir Goluža te neke braniteljske udruge.

Dr. Kolak je naknadno izašao iz bolnice te tamo nastavio verbalni obračun s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem.

Ponovio je ranije optužbe da je Kujundžić lažni branitelj i dezerter, a za Kujundžićevu najavu tužbe za klevetu rekao je da će "ministar trebati puno odvjetnika kako bi dokazao da su to klevete".

Poručio je da "takav čovjek mora nestati ne samo iz HDZ-a već i iz hrvatske politike".

"Ja se tužbe ne bojim, ja se borim protiv ološa u HDZ-u, želim da se ološ iz HDZ-a očisti. Želim da netko ne vara premijera kao što ga vara Kujundžić jer premijer je mislio riješiti stvar na miran način, dogovorom. On ga je prevario i naredio moju smjenu", kazao je Kolak.

"On napada hrvatsko zdravstvo, on se ne bavi hrvatskim zdravstvom. Nema ni jedne ideje kako i što napraviti... Bavi se smjenama Upravnih vijeća. Po cijeloj Hrvatskoj je smijenio HDZ-ovce i postavio ljude iz Hrvatske zore", ustvrdio je Kolak.

>> Kujundžić: Nisam dezerter, a Kolak je među najgorim ravnateljima!

Komentara 17

IV
Ivan2706
15:51 10.03.2017.

Dok god ekonomiju bolnica budu vodili doktori bit će ovako stanje.

US
usredini
14:42 10.03.2017.

Sve bi to bilo u redu da je Kolak progoovorio prije o Kujunđiću. Ovako to pari kao osobni obračun sa čovjekom radi kojeg je izgubio poziciju.

DO
doktorica
15:31 10.03.2017.

Kolak kojeg su podržali mnogi djelatnici, predsjednik Hrvatske liječničke komore Trpimir Goluža ...mnogi ga nisu isto tako podržali!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije