Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KBC Split

Dr. Tomasović: Nitko me nije ništa pitao, ja sam žrtva linča

Dr. Hrvoje Tomasović tvrdi da je podnio prijavu policiji
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
1/5
30.11.2015.
u 19:40

Ravnatelj Nikola Poljak poslao je priopćenje u kojem je istaknuo da u KBC-u Split imaju nultu toleranciju za koruptivne radnje

Afera o navodnoj Facebook prepisci dvoje splitskih liječnika koji su se dogovarali o uzimanju mita od pacijenata, objavljenoj na portalu Index, snažno trese splitski KBC. U ponedjeljak je u nadzor došla inspekcija Ministarstva zdravlja koja bi trebala utvrditi što se krije iza navodne korespondencije između dr. Hrvoja Tomasovića i dr. Ivane Rosenzweig Jukić. Ravnatelj splitskog KBC-a dr. Nikola Kolja Poljak oko 14 sati nam je potvrdio da je inspekcija u bolnici, a slučaj je komentirao i ministar Siniša Varga.

– Inspekcija će pokušati utvrditi činjenice, ispitati podatke koji su dostupni upravi bolnice, odnosno vidljivi u informacijskom sustavu bolnice. U kontaktu smo i surađujemo s glavnim državnim odvjetnikom te USKOK-om u tom slučaju. Utvrde li se nepravilnosti, institucije će odraditi svoj posao – izjavio je Varga.

Utvrditi vjerodostojnost

Prijavu policiji podnio je i dr. Tomasović koji negira istinitost objavljene prepiske i koji najavljuje da će slučaj prijaviti i DORH-u. S njim smo razgovarali danas, u vrijeme dok su inspektori imali sastanak s Poljakom. Rekao nam je samo da je žrtva medijskog linča te da ga nisu pozvali niti ga je itko išta pitao. Ravnatelj Poljak je pak novinarima poslao priopćenje u kojem je istaknuo kako on i Ravnateljstvo KBC-a Split imaju nultu toleranciju za koruptivne radnje.

– Za takvu prepisku je malo reći da je degutantna, ali prije pokretanja bilo kakvih postupaka važno je utvrditi vjerodostojnost objavljene prepiske. Za utvrđivanje autentičnosti postoje institucije koje se time bave i koje bi trebale donijeti procjenu o tome, kao i je li počinjeno i kakvo kazneno djelo – istaknuo je Poljak i najavio da KBC Split neće čekati, već će putem Povjerenstva za unutarnji nadzor žurno tražiti očitovanje od oboje liječnika uključenih u aferu. Liječnici u bolnici zgranuti su aferom, ali mnogi sumnjaju u vjerodostojnost komunikacije.

Neovlašten pristup mobitelu

Nitko se ne želi miješati, ali kažu kako je moguće da je netko neovlašten imao pristup mobitelima ili računalima prozvanih liječnika.

– Dr. Tomasović aktivno se bavi politikom, moguće je da se nekome zamjerio. Kada je u operacijskoj dvorani, nema mobitel. Moguće je da je netko skinuo njegove podatke, ali isto tako i da je umjesto njega pisao poruke. Dobro je što se provodi istraga – kažu u splitskoj bolnici.

>> Varga šalje inspekciju, Tomasović: Sve je laž

>> Prepiska je degutantna, ali je najprije bitno utvrditi njezinu vjerodostojnost

Komentara 8

Avatar Vrijeme
Vrijeme
20:18 30.11.2015.

Interesantno je da je i dokrorici netko pisao poruke istovremeno dok je valjda i ona operirala? Sad je vise nema na Facebooku.

GR
greenvest
22:23 30.11.2015.

Večeras u Bujuci je sve razjašnjeno...prljava UDBINA posla...

GI
Gips
21:31 30.11.2015.

Doktor Mamić.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije