Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas u večernjem

Doznajemo što je Vrhovni sud odlučio o Glavašu

naslovnica
25.05.2015.
u 00:02

Slijedi ponovljeni postupak u kojemu kazna ne može biti veća od 8 godina

Branimir Glavaš ostaje na slobodi. Sudsko vijeće Vrhovnog suda pod predsjedanjem suca Dražena Tripala, a članovi su Žarko Dundović i dr. sc. Zdenko Konjić, još 17. travnja odbilo je žalbu državnog odvjetnika na odluku Županijskog suda u Zagrebu o puštanju Glavaša na slobodu.

Od tada je odluka bila po uobičajenoj proceduri u Službi evidencije Vrhovnog suda, koju je ipak prošla bez sjednice Kaznenog odjela.

Iako je drugo sudsko vijeće Vrhovnog suda – pod predsjedanjem suca Damira Kosa – odlučujući ranije odredilo prvo da istražni zatvor može trajati do pravomoćnog okončanja postupka, ali ne dulje od kazne izrečene Glavašu nepravomoćnom presudom (znači do 10 godina zatvora), što je onda Ustavni sud ukinuo u povodu Glavaševe ustavne tužbe, da bi onda isto vijeće, uspoređujući Glavaševu situaciju sa suoptuženicima odlučilo kako Glavaš može biti u istražnom zatvoru do 5. svibnja 2016.

Očito je utvrđeno da ipak nije riječ o suprotnim pravnim stajalištima.

>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili prelistajte e-izdanje!

Komentara 36

DU
Deleted user
21:12 24.05.2015.

Hrvatsko sudstvo je za ismijavanje. Sramota!

DI
Diosiario
21:29 24.05.2015.

Zato ova kiša i pada već tri dana kad je napokon dočekano da vrhovni sud, inača najjača udbaška i antihrvatska utvrda na ozemlju hrvatske države donese jednom neku pravičnu odluku. Inače, do sad im je pravilo bilo "ako je branitelj zatvori, ako je agresor oslobodi". Neće ni oni moći dovijeka raditi što hoće, i osuđivati branitelje bez dokaza a oslobađati agresore unatoč dokazima.

Avatar alien79
alien79
21:20 24.05.2015.

Hrvatsko sudstvo išpricalo anacionalne jugonostalgičare!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije