Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Doznaje Hina

Predsjednica će supotpisati imenovanje Šundova načelnikom Glavnog stožera

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
11.02.2016.
u 16:35

Iz predsjedničina Ureda kažu da u oružanim snagama ima nekoliko vrlo sposobnih generala, ali je general-pukovnik Šundov njezin prvi izbor

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović sa zadovoljstvom će supotpisati imenovanje generala-pukovnika Mirka Šundova za načelnika Glavnog stožera OS RH, doznaje Hina na Pantovčaku.

Iz predsjedničina Ureda kažu da u oružanim snagama ima nekoliko vrlo sposobnih generala, ali je general-pukovnik Šundov njezin prvi izbor.

Jako je dobro upoznala njegov rad, podsjećaju, dok je bila pomoćnica glavnog tajnika NATO-a u Bruxellesu, a Šundov tamo hrvatski vojni izaslanik.

Pantovčak ističe kako je riječ o vrhunskom profesionalcu koji je sudjelovao u Domovinskom ratu i bio zapovjednik, koji iznimno dobro predstavlja Hrvatsku i jako je cijenjen u međunarodnoj zajednici.

Vlada je u četvrtak na zatvorenom dijelu sjednice utvrdila prijedlog za razrješenje dosadašnjeg načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH generala zbora Drage Lovrića s danom 29. veljače, zbog isteka mandata, a prijedlog za imenovanje generala-pukovnika Mirka Šundova novim načelnikom Glavnog stožera, s danom 1. ožujka, uputila u Odbor za obranu Hrvatskog sabora.

>> Glavni inspektor Mirko Šundov najizgledniji je kandidat za načelnika Glavnog stožera

Komentara 38

NE
neos
18:22 11.02.2016.

Ako kao što čitam nekoga intrigira gdje je Predsjednica slavila rođendan, neka joj on pripremi slijedeću proslavu, siguran sam da će se i njemu odazvati jer ona je predsjednica sviju nas. Naravno, proslava mora biti na predsjedničkom nivou. To nijee objest, već državni protokol. Nego, kakva je ovo slika koja insinuira neki mrak iza Predsjednice u koji je oronjeno pola lica ? Kakve jeftine subliminarne poruke i kakva bijeda od ovog jadnog novinskog uratka ! Fuuuuj !

Avatar dalmos Zadar
dalmos Zadar
18:28 11.02.2016.

Bravo predsjednice,sa ovom odlukom opet ste zacepili usta dusebriznicima i sveznalicama,politicarka sa stavom to je nasa predjednica.Predsjednice da ste na Pantovcak doveli malu srbiju,bili bi popularni u srbiji kao vas predhodnik,isto vrjedi i za vladu,da i u ovoj vladi sjedi 95% srba bili bi najbolji ovako Hrvati ustase ,samo naprjed predsjednice u vas jedino i vjerujemo da mozete smece komunisticko unistit .

Avatar Bruno
Bruno
20:24 11.02.2016.

Polako se dolazi u red , odlaze kadrovi Meske i Belog..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije