Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Apel sindikata

'Dosta je bilo pljuvanja policije, pustite nas da radimo i zaradimo plaću!'

policija
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/3
30.05.2015.
u 18:42

Ocjene o zakonitosti i opravdanosti uporaba prisile dolaze iz političkih krugova (što je za očekivati), a ne od stručnjaka s područja policijske taktike i postupanja, napominje SHP

Sindikat hrvatske policije ogorčen je napadima na policiju nakon jučerašnjih i prekjučerašnjih događaja na Markovu trgu u Zagrebu. Stoga se javnosti obratio pismom u kojem ističe da je policija postupila u skladu s ovlastima, uz minimalnu primjenu sredstava prisile koja im je po zakonu dozvoljena.

Također, SHP je u ovom pismu koje potpisuje predsjednik sindikata Dubravko Jagić uputio apel da se policiju pusti da ''radi i zaradi svoju plaću''. Pismo prenosimo u cijelosti:

''Sa žaljenjem i krajnjim razočarenjem dočekali smo i taj dan kada se hrvatske policajce nazvalo „milicajcima“ i nehrvatskom policijom. Ostale oblike napada na policiju ne želimo niti spominjati. U vezi navedenog, kao najbrojniji i najveći Sindikat HRVATSKIH POLICAJKI i POLICAJACA možemo samo reći – pustite policajce na miru i svoju političku ''borbu“ vodite na drugim poljima.

POLICAJAC JE GRAĐANIN ove naše jedine domovine Republike Hrvatske i nema rezervnu. Svi mi smo hrvatski branitelji i nitko ne može tvrditi da je veći ili manji branitelj od nas. Oni policijski službenici koji nisu branitelji, nisu samo iz razloga što su za vrijeme Domovinskog rata bili djeca ili još nisu bila rođena. To im niti jedna savjesna i domoljubna osoba nema pravo uzeti za zlo. Da su tada bili punoljetni bili bi također branitelji jer i sada brane sigurnost i pravni poredak RH što su 90-tih činili branitelji.

Pored toga, moramo napomenuti da većina mladih policijskih službenika su djeca hrvatskih branitelja, a vrlo često, nažalost, i djeca hrvatskih branitelja koji su svoj život dali za RH ili su djeca invalida Domovinskog rata. Smatramo da su podjele umjetne, i da su i javnost i pošteni građani uvijek na strani policije i pravde. Iz snimki je vidljivo kako je policija postupila u skladu s ovlastima, uz minimalnu primjenu sredstava prisile koja im je po zakonu dozvoljena. Razlog tome je to što se među prosvjednicima nalazi veći broj bolesnih branitelja, a primijenjena zakonskih sredstva prisile polučila je rezultat i smirila situaciju.

Ocjene o zakonitosti i opravdanosti uporaba prisile dolaze iz političkih krugova (što je za očekivati), a ne od stručnjaka s područja policijske taktike i postupanja. Ovim putem tražimo od svih da smire tenzije jer one nisu dobre niti za koga, neka svi puste policiju na miru, borbu vode u političkoj areni, osobito jer dobar dio prosvjednika su bili policajci koji su u policiji odradili svoj radni vijek i stekli mirovinu. Razumijemo da su emocije intenzivne ali usmjerite ih na pozitivne stvari i moguća rješenja problema, a ne uvlačenjem policije u politički „sukob“ s kojim policija, kao neovisna institucija, nema veze. I srednji i lijevi i desni i oni bilo koje ''boje“ - pustite policiju da radi!

DOSTA JE BILO PLJUVANJA I OMALOVAŽAVANJA POLICIJE – PUSTITE NAS DA RADIMO I ZARADIMO SVOJU PLAĆU!''

>>Branitelji nisu isprovocirali sukob s režimom, nego sa zakonom

>>Vratili se u Savsku: 'Tko je dozvolio da hrvatske branitelje napadne hrvatska policija?'

>>Dvodnevna drama: Markov trg 32 sata pod opsadom 500 policajaca

Ključne riječi

Komentara 72

Avatar mrtvu majku komunističkuu usta
mrtvu majku komunističkuu usta
19:26 30.05.2015.

policija su do onog trena dok se ne okrenu protiv naroda pozitivci....nitko ne može opravdati svoje svrstavanje na stranu jedne ideologije i nazivati to profesionalizmom.....i JNA pilot Perišin je mogao bombardirati svoju zemlju i narod i opravdati to svojom profesijom...ali nije !

Avatar delminium
delminium
19:14 30.05.2015.

policajcima je teško jer joj je narod na vrat natovario ostoju rankovića

MA
marijaqwer
19:49 30.05.2015.

Hrvatski policajci u miru brane hrvatsku drzavu oni su uz vojsku sada aktivni branitelji drustva.Policijsko uredovanje je bilo korektno i profesionalno, a neki su upravo htjeli isprovocirati policijsku reakciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije