Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivša županica

Lovrić Merzel ujutro prisegnula, popodne joj skinuli imunitet

Lovrić Merzel
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/9
01.10.2014.
u 13:52

Mandatno-imunitetno povjerenstvo jednoglasno je i bez rasprave skinulo imunitet bivšoj SDP-ovki Marini Lovrić Merzel

Mandatno-imunitetno povjerenstvo jednoglasno je i bez rasprave skinulo imunitet bivšoj SDP-ovki Marini Lovrić Merzel. Predsjednica MIP-a Gordana Sobol objasnila je da je DORH, odnosno USKOK 26. rujna od predsjednika Sabora zatražio davanje odobrenja za nastavak vođenja kaznenog postupka protiv Lovrić Merzel zbog osnovane sumnje da je počinila više kaznenih djela.

Dostavljena su četiri pravomoćna rješenja o provođenju i proširenju istrage, iz 28. veljače, 2. travnja, 24. lipnja te 18. srpnja. Bivšu sisačko-moslavačku županicu, objasnila je Sobol, tereti se za krivotvorenje službene isprave, zlouporabu položaja i ovlasti po nekoliko članaka, primanje mita te pranje novca. – Kako je kazneni postupak počeo dok ona još nije bila zastupnica, budući da je 11. rujna aktivirala mandat, potrebno joj je skinuti imunitet – rekla je Gordana Sobol. Bez rasprave su članovi Odbora jednoglasno podržali skidanje imuniteta Marine Lovrić Merzel.

Bivša sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel jutros se prvi put pojavila u Saboru nakon aktiviranja svog mandata te položila prisegu. – Sasvim je slučajno što je ovo danas na dnevnom redu. Poklopilo se. Normalno je da mi se skine imunitet radi svega onoga što se događalo prije. To je nešto što će sigurno još trajati. Istraga je u tijeku. Trajat će sigurno dugo i naravno da ću glasovati za skidanje imuniteta kao i svaki put do sada – rekla je Lovrić Merzel jutros prije glasovanja o skidanju imuniteta.

U pratnji Linića

Jutros je Sabor raspravljao o izvješću o radu državnih odvjetništava u 2013. godini, a ona je kazala, da ne planira sudjelovati u toj raspravi. – Neću sudjelovati. Bilo bi to osobno, a ovo je ipak moje radno mjesto i posao koji ću raditi, ne s osobne nego s druge razine – objašnjava Lovrić Merzel koja se, s obzirom na to da je zbog izbacivanja iz SDP-a sada nezavisna zastupnica, nema namjeru uključiti ni u jedan saborski klub.

– Ja sam bila članica Predsjedništva svoje stranke, nosila listu šeste izborne jedinice, znači logično je da ću raditi na način kako bi se to očekivalo i prije od mene da sam bila u Saboru, tako da takvih nekakvih naznaka sigurno neće biti – tvrdi bivša sisačko-moslavačka županica koja je u Sabor došla u pratnji svog kuma Slavka Linića. Popili su i kavu u saborskom kafiću. Nije joj, dodaje, trebao Linić davati nikakav savjet za ulazak u saborske klupe.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Dugo sam u politici, ništa mi nije novo

– Dugo sam u politici, ništa mi nije novo, iako mi je okruženje sada novo. U situaciji u kojoj se nalazim, koje sam ja duboko svjesna, koja nije jednostavna, koja je izuzetno teška, no kada vam se presudi u javnosti i kada vas se prikaže čudovištem, iako nemate optužnicu, a kamoli presudu, onda nikom to nije jednostavno. No, s obzirom na iskustvo do sada, ja ću sigurno ostati izuzetno čvrsta i dokazati svoju nevinost, bez obzira na kojoj razini, na kojem mjestu i koliko to dugo trajalo. Posao zastupnice ću obnašati onako kako se to od mene očekuje – pojašnjava Lovrić Merzel te dodaje da nikome od kolega zastupnika ništa ne zamjera, pa ni to što su neki glasovali protiv njenog povratka u saborske klupe.

To joj je, naglašava, potpuno nebitno, ali zahvaljuje građanima koji su vjerovali i još vjeruju u nju. – To sam vidjela kada sam se vratila. To mi jako puno znači i to je nešto što bi svakom čovjeku izuzetno godilo u ovako teškim trenucima. Koliko su dokazi jaki zasad govori samo jedna strana, a uzmite u obzir da još nisam progovorila ni dobila priliku da se branim zato što je zakon takav. Vrijeme će sve pokazati – kaže Lovrić Merzel koja ne želi govoriti o svom slučaju dok je još otvoren.

Novinare je zanimalo vjeruje li da SDP-ov kandidat za župana Davorko Vidović ima šanse osvojiti mandat nakon nje. – Svojoj stranci ništa ne zamjeram. Logično je da su napravili taj korak. Zašto bi stranka morala nositi taj teret? Taj teret moram nositi ja i dokazati svoju nevinost. Ja SDP-u želim sve najbolje. Nikakve veze sa mnom nemaju sada ovi izbori ni gospodin Vidović. Ide se s imenom i prezimenom, ne testira se stranka nego će građani odlučiti koliko vjeruju Vidoviću. Ja želim sve najbolje i da rezultat bude povoljan za njega. Kako će biti, odlučit će građani – zaključila je Marina Lovrić Merzel.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

>>Lovrić Merzel vraća se u Sabor. Odobrili joj zahtjev za prestanak mirovanja mandata

>>Lovrić Merzel vraća se kao članica SDP-a u Sabor, osim ako nije za ‘francusku eleganciju’

Komentara 91

Avatar TvojUjko
TvojUjko
16:46 29.09.2014.

Čuj ovo oni imaju imunitet...ono oni su iz druge dimenzije, oni nisu kao ostali građani...oni žive u svom svijetu zaštičeni od kriminala..

SE
sestrićna
16:41 29.09.2014.

ako padne marina pade i linić..zato će partija učiniti sve da ostane imunitet..

Avatar film
film
17:11 29.09.2014.

...žalosno je da hrvatska ima samo tri poštena saborska zasupnika,svi ostali su glasali za povratak žarke u sabor...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije