Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DEMANTIRALI NAVODE

DORH: Nema rata Cvitana i Šeparovića, kvalitetno i profesionalno komuniciraju

d
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
17.01.2017.
u 14:57

"Ni postupanje nadležnog državnog odvjetništva u pravcu provjera navoda i poziva iz priopćenja Ustavnog suda Republike Hrvatske ničim ne dovodi u pitanje takav odnos pa stoga nema govora ni o kakvoj netrpeljivosti, a kamoli o 'ratu Cvitana i Šeparovića'"

Državno odvjetništvo (DORH) priopćilo je danas da između glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana i predsjednika Ustavnog suda Miroslava Šeparovića ne postoji rat niti su njihovi odnosi "eskalirali od skrivene netrpeljivosti do otvorenog rata", što u novom izdanju tvrdi tjednik Nacional.

Taj je tjednik u izdanju od  17. siječnja naveo da su odnosi Cvitana i Šeparovića eskalirali zbog sumnje u korupciju na Ustavnom sudu u slučaju Ina-MOL, odnosno jer "Uskok propituje jesu li zbog mita od pet milijuna eura pojedini suci Ustavnog suda ukinuli pravomoćnu presudu protiv bivšeg premijera Sanadera i vratili taj slučaj na ponovno suđenje".

Državno odvjetništvo je na svojim internetskim stranicama objavio da je radi točnog informiranja javnosti dužno odgovoriti na netočne informacije i neutemeljene tvrdnje. "Odnosi Državnog odvjetništva i Ustavnog suda temelje se na Ustavom i zakonima propisanim zadaćama tih dviju neovisnih institucija. U cilju ostvarivanja tih zadaća uspostavljena je kvalitetna i profesionalna komunikacija između glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske i predsjednika Ustavnog suda Republike Hrvatske", priopćio je DORH.

Stoga, kažu u DORH-u, "ni postupanje nadležnog državnog odvjetništva u pravcu provjera navoda i poziva iz priopćenja Ustavnog suda Republike Hrvatske ničim ne dovodi u pitanje takav odnos pa stoga nema govora ni o kakvoj netrpeljivosti, a kamoli o 'ratu Cvitana i Šeparovića'".

U priopćenju od 9. siječnja Ustavni sud je ponovno odbacio povezanost ukinute pravomoćne presude Sanaderu u slučaju Ina-MOL s rezultatima međunarodne arbitraže, ali i tvrdnje da su ustavni suci u tom slučaju primili mito. "Te lažne tvrdnje iznesene su u zloj vjeri s isključivim ciljem teškog sramoćenja osoba koje obnašaju ili su obnašale dužnost ustavnih sudaca te narušavanja njihova integriteta, dostojanstva, ugleda i časti, kao i gubitka povjerenja javnosti u rad Ustavnog suda i u funkcioniranje državnih institucija, odnosno pravne države uopće.

Ustavni sud poziva nadležna tijela Republike Hrvatske da se očituju o naprijed iznijetim tvrdnjama te u skladu sa zakonom poduzmu odgovarajuće mjere i o njima izvijeste hrvatsku javnost", stajalo je u priopćenju koje je potpisao predsjednik Ustavnog suda.

>> DORH odgovorio na Kalmetine optužbe: 'Cvitan ne postupa po nalozima bilo koje osobe ili stranke'

Komentara 1

PI
pinkec
18:48 17.01.2017.

Ako su u svemu suglasni, onda je to ista "ekipa"!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije