Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI PROBLEMI

DORH istražuje i nepravilne naloge u Ministarstvu branitelja, Matić: Za mene je to prvi glas

Predrag Matić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
13.02.2017.
u 21:30

"Volio bih da to pogledaju - nisam nikad učinio ništa protuzakonito"

Nakon slučaja Tomislava Sauche DORH se počeo baviti i drugim putnim nalozima u SDP-u iz 2015. godine. DORH je, naime, otvorio izvide zbog nepravilnih naloga u Ministarstvu branitelja pod vodstvom Predraga Matića, bivšeg ministra u Vladi Zorana Milanovića, doznaje RTL.

- Za mene je to prvi glas i prva vijest, dapače, volio bih da to pogledaju - nisam nikad učinio ništa protuzakonito. Gledajte, ako  branitelji prosvjednici meni nisu uspjeli pronaći ništa ni lažnu invalidnost, ni deset vikendica, ni lažni branitelj. Onda slobodno i ovo - rekao je Matić.

Matićevo ministarstvo na putovanja je potrošilo oko 960 tisuća kuna, a Državna revizija uočila je nepotpunu evidenciju, poput nenavedene svrhe putovanja. Isplaćivani su puno veći predujmovi uoči putovanja nego što je to bilo potrebno, a putnici su se u računovodstvu razduživali danima nakon propisanog roka od 7 dana nakon putovanja.

Državna revizija je poslala nalaz DORH-u, ali bez upozorenja da bi se moglo raditi o kaznenom djelu.

>> Šef Milanovićeva kabineta izvrijeđao policajce u VIP šatoru

>> Kobna šutnja policije, Sauche i premijera o Sljemenu

>> Smrtić prijavio Sauchu, koji tvrdi: Nikada nisam zvao Smrtića

Komentara 12

BK
branko-kockica
21:57 13.02.2017.

Kako je išlo ono putovanje u Norvešku na devet dana, u Norvešku gdje kojim slučajem mali Bojan ima familiju? Halo, službeni put od devet dana, pa to je kao da su išli na privremeni rad. Matić ide avionom, a Bojan i dečki službenim autom, i sve na naš račun, tako da plaćamo i avionsku kartu i sve troškove cestovnog prometa. Naravno, bez ikakvog izvješća, jer što su djelatnici ministarstva branitelja uopće imali službeno raditi u Norveškoj? Jao, vratit ćete sve pare, itekako.

BK
branko-kockica
21:53 13.02.2017.

Ma hajde, pa majušni Bojan Glavašević, poznat i kao Oćalinko iz Prijedora, je kao pomoćnik ministra za pravne i stambene poslove na naš račun proputovao cijeli svijet, od Amerike, Francuske, Belgije, Norveške, Turske itd. To se brate krljilo, žderalo, lokalo, uživalo na sve strane. Ne znam po kojem kriteriju ti putni nalozi uopće mogu biti legalni, jer što pomoćnik ministra branitelja za stambene i pravne poslove uopće ima raditi na takvim putovanjima, kakvo je uopće izvješće u stanju napisati koje bi imalo veze s njegovim radnim mjestom?

BI
bikica7
21:56 13.02.2017.

Matić i Glavašević su prave poštenjačine,ta nebi oni ukrali.Pod hitno pročešljati ministarstvo hrvatskih branitelja ali sva ostala ministarstva političkog gubitnika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije