Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DEČKO S KNEŽIJE

Đorđe Vuletić pritvoren jer ga sumnjiče da je u rujnu ukrao automobil

Vuletić
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
01.10.2016.
u 18:25

Vuletiću je određen jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke. Traga se za Tomislavom Sabljom

Đorđe Vuletić (55) pritvoren je zbog krađe, koju je navodno počinio 20. rujna u Ulici braće Cvijić na zagrebačkoj Knežiji. Prema prijavi, tog je dana zajedno s Tomislavom Sabljom ukrao Hyundai zagrebačkih tablica, vrijedan 25.000 kuna. Automobil nije nađen, a u zagrebačkoj policiji o cijelom događaju nisu htjeli opširnije govoriti. Samo su rekli da je kriminalističko istraživanje u tijeku, te da se istražuju sve okolnosti tog događaja.

Sutkinja istrage zagrebačkog Županijskog suda odredila je Vuletiću jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke. Sabljo je za sada nedostupan sudu, no i njemu je određen jednomjesečni istražni zatvor, i to zbog opasnosti od bijega i ponavljanja djela.

Vuletić, kako neslužbeno doznajemo, negira da je počinio krađu, a činjenicu da je viđen u blizini automobila koji je potom ukraden, pojasnio je riječima da je Knežija njegov kvart te da Ulicom braće Cvijić gotovo svakodnevno prolazi.

Vuletić je svojedobno bio “najpoznatiji” kao jedan od aktera suđenja tzv. zločinačkoj organizaciji koncem devedesetih. Osim za pripadnost tzv. zločinačkoj organizaciji, Vuletića se teretilo i za iznudu nad Tiborom Trstenjakom, no u oba slučaja je pravomoćno oslobođen optužbi.

Nakon završetka suđenja jedno se vrijeme za njega nije čulo, a onda je tijekom 2010. u dva navrata uhićen i pritvoren. Prvi put bilo je to u svibnju, kada je optužen za nasilničko ponašanje jer je u kafiću “Stara Knežija” izvrijeđao i izudarao neke goste. Na sudu se branio da je bio pijan, te je izrazio žaljenje, pa je bio osuđen na 50 dana rada za opće dobro. Zbog puno ozbiljnijih optužbi uhićen je u prosincu 2010.

Tada ga se sumnjičilo za pokušaj ubojstva poduzetnika Josipa Galinca, koji je pretučen u rujnu 2008. No tužiteljstvo je pola godine kasnije obustavilo kazneni progon protiv Vuletića, jer navodi iz kaznene prijave nisu dokazani. 

>> Talijanska policija pronašla dva ukradena Van Gogha

Komentara 16

BE
berija
20:01 01.10.2016.

Neka se kandidira za predsjednika HSS-a. Dobit će glatko kradljivca auto-radija.

Avatar dmitarX
dmitarX
19:01 01.10.2016.

I ovo glavna vijest?!

DH
dalibor.hren
19:17 01.10.2016.

Je li on iz Beljakove družbe?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije