Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predsjednik Europskog vijeća

Tusk: Sve resurse treba usmjeriti u borbu protiv IS-a

European Council President Donald Tusk arrives at a European Union leaders extraordinary summit on the migrant crisis, in Brussels, Belgium September 23, 2015. European Union leaders meet for an extraordinary summit dedicated to tackling the arrival of hu
Foto: Reuters/PIXSELL
25.11.2015.
u 20:46

Tursko obaranje ruskog vojnog zrakoplova je opasna situacija i svi moraju ostati hladne glave, kaže Tusk

Tursko obaranje ruskog vojnog zrakoplova je opasna situacija i svi moraju ostati hladne glave, rekao je u Zagrebu predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk i istaknuo da svi akteri u Siriji moraju usmjeriti na borbu protiv Islamske države (IS).

– Postoji samo jedan način da se takvi incidenti izbjegnu u budućnosti: sve resurse treba usmjeriti u borbu protiv IS-a – rekao je Tusk u izjavi novinarima na regionalnom summitu Brdo-Brijuni.

– To treba biti zajednički cilj. Nikad neće postojati koalicija protiv umjerene oporbe..To trebaju znati svi – dodao je Tusk.

Turska je u utorak oborila ruski lovac SU-24 pravdajući se da je upao u njezin zračni prostor, što Moskva niječe tvrdeći da je oboren nad sirijskim teritorijem.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je rušenje zrakoplova nazvao "zabijanjem noža u leđa" Rusiji i upozorio da će to imati ozbiljne posljedice po odnose s Turskom s kojom je Rusija prekinula vojne veze. Turska je članica NATO koji je stao uz nju i podržava njezinu verziju događaja iako je pozvao na diplomatsku "deeskalaciju".

>> 'Svi moramo ostati hladne glave i mirni, važno je izbjeći eskalaciju'

Komentara 4

GF
gfrancic
23:03 25.11.2015.

Putin sad mora srusiti svaki avion koji udje u Sirijski prostor, posebni Turske, vrijeme je da se pravu misici pokazu ovim pussy zemljama

LO
lojtra1
21:27 25.11.2015.

Imali ste GODINE vremena i napravili ste svaki dan lošiji od prethodnog. Čak su i Hrvatima počeli rezati glave. Ali sad je frka jer su se pojavili Rusi pa daj "da i mi nekaj delamo, bar da se vidi". Ali od svega ništa neće biti. Rusi će nad Sirijom očito imati potpunu kontrolu jer podržavaju (jedinu preostalu) sirijsku vlast.

Avatar Cinco
Cinco
10:02 26.11.2015.

ISIL je i u Iraku i u Siriji sve manji. U poslednjih 1/2 godine su u Iraku oslobođeni Samarra, Tikrit, Baiji, Sinjar i za koji dan Ramadi koji se trenutno čisti. Još su od velikih gradova preostali Faluja koja jee u okruženju i Mosul. U Siriji se ISIL smanjio za 25% i to uglavnom na sjeveru Sirije. Problem je što je to sve oslobođeno uz pomoć američke avijacije, a to trenutno nije popularno za priznati (stidljivo se pojavi pokoja informacija u našim medijima), jer je sad Putinizam u modi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije