Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Humanitarni projekt

Donacijom vozila Jana „Voda s porukom“ osigurava prijevoz toplih obroka za starije i nemoćne

Voda s porukom
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/9
26.08.2016.
u 16:30

Janina donacija udruzi STAR iz Petrinje kroz prijevoz toplih obroka i lijekova te fizičku pomoć u kućanstvu doprinosi poboljšanju kvalitete svakodnevnog života starijih i nemoćnih osoba iz tog kraja

Iako je onima najranjivijima među nama - starijim i nemoćnim osobama- pomoć najviše potrebna, njihov se glas rijetko čuje. Ovo se ne odnosi samo na potrebu za hranom i lijekovima – usamljenost i osjećaj izoliranosti iz zajednice među glavnim su problemima koji muče pripadnike treće dobi, posebice u udaljenijim i ruralnim krajevima. Na području grada Petrinje i okolnih sela pomoć već niz godina osigurava Udruga za pomoć i njegu starim i nemoćnim osobama "STAR", čije je napore prepoznala i Jana „Voda s porukom“.

Kroz humanitarni projekt simboličnog naziva „Volim svoj dom“, kao treći u nizu ovogodišnjih humanitarnih projekata, Jana „Voda s porukom“ svojom je donacijom osigurala primjereno vozilo za dostavljanje potrebnih namirnica i prijevoz nemoćnih osoba do zdravstvenih ustanova. Marljivo prikupljene Janine kapljice na ovaj su način udruzi STAR olakšale njihove napore da svojim starijim sugrađanima povećaju socijaliziranost, samopouzdanje i kvalitetu života.

Humanitarni duh Jane „Vode s porukom“ prepoznali su i glumica Lana Barić te istaknuti paraolimpijac Mihovil Španja, koji su se drage volje uključili u akciju dijeljenja toplih obroka do kućnih pragova. Uz hranu i lijekove Mihovil, kojeg ni invaliditet nije spriječio u osvajanju brojnih trofeja, i Lana donijeli su osmijeh, pozitivno ozračje i poruku da nitko od nas nije sam i napušten. Ono što u svakodnevnoj utrci za obavezama zaboravljamo, poručili su Mihovil i Lana, jest da ponekad topla riječ i nekoliko trenutaka odvojenih za razgovor znače neizmjerno više no što u prvi tren slutimo.

A da samo ljubav mijenja svijet i da srce ne poznaje granice ovom je akcijom još jednom dokazala i Jana „Voda s porukom“, na čijoj web stranici www.vodasporukom.com posjetitelji mogu pomoći u prikupljanju kapljica za nove humanitarne projekte. Jer za pomoć potrebitima svaka je kapljica bitna! 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije