Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPRAVITELJ BOLNICE:

'Don Stojićeva lupetanja ne zavrjeđuju ozbiljan komentar'

Korenika i Stojić
Foto: Goran Ferbežar/Marko Lukunić/PIXSELL
1/3
27.12.2014.
u 08:21

Ne znam odakle tom čovjeku ta zlonamjerna informacija, to je bezobrazluk, rekao je Korenika

Izjava don Damira Stojića na polnoćki u šatoru hrvatskih branitelja u Savskoj u Zagrebu, kako je čuo "da u vinkovačkoj bolnici, pošto je svaki liječnik potpisao priziv savjesti, da smo spremni platiti liječnicima iz susjedne države da pređu Dunav i da ubijaju našu djecu", uvreda je za Opću županijsku bolnicu u Vinkovcima koja je u obrani Domovine dala nemjerljiv doprinos i bila gotovo potpuno uništena, opća je ocjena nekolicine vinkovačkih liječnika s kojima smo razgovarali.

Sanacijski upravitelj vinkovačke bolnice Dubravko Korenika iz medija je čuo izjavu don Stojića i kaže kako ne zavrjeđuje ozbiljan komentar.

- Ništa ne stoji što je izrekao don Stojić. Ne znam odakle tom čovjeku ta zlonamjerna informacija, to je bezobrazluk. Nije točno da su svi liječnici potpisali priziv savjesti. Imamo jednog mladog liječnika koji je nedavno došao sa specijalizacije i nije se pozvao na priziv savjesti. Dakle, u kući imamo liječnika specijalista koji će obavljati i te zahvate i sve je prema zakonu. Lupetanja kako ćemo plaćati nekome pa još i s druge strane Dunava da obavlja pobačaje u našoj bolnici, zaista ne zaslužuju komentar - kaže ravnatelj Dubravko Korenika.

>> Prvi intervju s don Damirom Stojićem nakon kontroverzne propovijedi braniteljima

Komentara 287

ĆI
ćiždra
09:06 27.12.2014.

Molio bih gospodina 20 % da se bavi saniranjem bolnice(koja je u njegovom mandatu poduplala dug i rastjerala dio liječnika), a ne da brani stajališta svoje partije kojoj smeta da se rađa više Hrvata

Avatar navijač
navijač
09:03 27.12.2014.

Pa i Korenika je na taj polozaj dosao zato sto je u SDP u i on svakako ne predstavlja nekog tko objektivno govori.

Avatar abakus
abakus
09:04 27.12.2014.

Mladi liječnik koji je tek došao sa specijalizacije i nije se pozvao na priziv savjesti...? Možda i zato jer mu radno mjesto nije sigurno i unatoč tome što ima zakonsko pravo na priziv savjesti strepi od otkaza ako odbije raditi pobačaje... Pozivam tog mladog liječnika da skupi hrabrost i odbije raditi pobačaje. Nema tog novca na cijelom ovom svijetu zbog kojeg bi i jedan čovjek trebao pristati na tako nešto. A kamo li liječnik, čovjek koji je prisegnuo da će štititi ljudski život i kojeg je najpoznatiji liječnik u povijesti čovječanstva, Hipokrat, obvezao na to. Pomisli što će to napraviti tebi i tvojoj budućoj obitelji, mladi čovječe. Znam da je kriza i da je teško, ali postoje stvari koje čovjek jednostavno ne smije činiti, ako želi zadržati svoje ljudsko dostojanstvo i ostati čovjekom. Nema tog novca i nema te prijetnje zbog koje bih sam pristao podignuti ruku na malo, nezaštićeno dijete ili bilo kojeg nedužnog, nemoćnog čovjeka. Ako je već do toga došlo, da od tebe tako nešto traže pod prijetnjom otkaza, pa više ima dostojanstva u zdjelici juhe u pučkoj kuhinji od pristajanja na takvu ucjenu. Odbij!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije