Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncesija

Don Ivan Grubišić dobio koncesiju, a sad mu ne daju graditi

don Ivan Grubišić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
18.12.2014.
u 17:54

Iako je navodno imao podršku Splitsko-dalmatinske županije i Grada Solina – ništa od prenamjene zemljišta

Don Ivan Grubišić, koji je posljednjih dana podigao prašinu jer se sam “izbrbljao” da je dilao svoje potpise za nesuđenu predsjedničku kandidaturu, dobio je koncesiju za 200.000 kvadrata državnog zemljišta u Kučinama kod Splita. Don Grubišić je tamo kanio graditi hospicij, starački dom, centar za zdravstveni turizam i prateće rekreativne sadržaje, prenose portali.

Koncesiju je dobio od Ministarstva poljoprivrede, a da ju je dobio potvrdio je t-portalu, i ona se odnosi na neodređeno vrijeme. Formalni nositelj koncesije je Hrvatska akademska udruga i Savez za građansku i etičku Hrvatsku, koji zapravo više i ne postoji. T-portal prenosi da je don Grubišić dobio koncesiju još u kolovozu i to povezuju da se dogodilo samo dva mjeseca nakon što je koalirao sa SDP-ovim gradonačelnikom Ivom Baldasarom u Splitu.

Grubišić je, prenosi t-portal, navodno imao i potporu hadezeovaca Splitsko-dalmatinske županije i Grada Solina koji su trebali promijeniti urbanističke planove, ali umjesto za zdravstveni centar taj će prostor biti rezerviran za ptice pjevice. Sve je to naljutilo don Grubišića, ali koliko se može razabrati iz pisanja portala on nije ni imao osigurano financiranje za tu investiciju nego se nadao da će građani donirati 50 do 100 kuna.

– Tražit ću od Ministarstva graditeljstva i zdravlja da podrže prenamjenu i sam projekt – rekao je za t-portal.

>>'Josipović mi je pokazao kako se obračunava s kandidatima'

>>Što je don 
Grubišić Crkvi, 
to je Matić braniteljima

Komentara 13

Avatar puky
puky
19:24 18.12.2014.

... iz dana u dan ovaj odbačeni svećenik pokazuje svoje pravo lice ... materijalista bez premca ... strava ...

IC
ice12
18:46 18.12.2014.

Prolupa.

DU
Deleted user
21:10 18.12.2014.

Koji je ovo lik, čovječe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije